• DOLAR 32.286
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2433.046
  • ...
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Myanmar çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York merkezli HRW'nin internet sitesindeki açıklamada, Myanmar'da görevli gazetecilerin, basın işçilerine yönelik yaygın baskı tehdidinin eli kulağında olduğunu aktardığı belirtildi.

Açıklamada, ülkedeki birçok gazetecinin HRW'ye güvenlikleri açısından endişeli olduklarını ilettiği kaydedildi.

Myanmar Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı'nın ülkedeki tüm internet sağlayıcı firmalara, sosyal medya uygulamalarına erişimi kapatma talimatı verdiği anımsatılan açıklamada, bu erişim engeli kararının kaldırılması çağrısı yapıldı.

Açıklamada uluslararası insan hakları standartlarına göre internet temelli kısıtlamaların yasalarda yer alması ve yasal bir amaca uygun olması gerektiği ifade edildi.

Ancak internet erişiminin sonlandırılmasının bu standartlara uymadığı ve günlük yaşam için gereken bilgi ile iletişimi engellediği belirtilen açıklamada, kısıtlamaların, insan hakları ihlallerinin üzerini örttüğü ve hükümetin ihlallerini kanıtlamayı zorlaştırdığı kaydedildi.

Açıklamada, internet hizmet sağlayıcılarının kısıtlamalar için yasal dayanak sağlanması noktasında ısrarcı olması gerektiği vurgulanarak, söz konusu şirketlerden erişimi mümkün olan en kısa zamanda sağlamaları istendi.

RW'nin Asya Direktörü Brad Adams, haberler ve bilgilerin darbeciler tarafından karartılmasının gözaltıları ve diğer suistimalleri gizlemediğini söyledi.

Ordunun gözaltına aldıklarını derhal serbest bırakması gerektiğine dikkati çeken Adams, internet ortamındaki bilgilere erişimin yeniden sağlanması ve ifade özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

Darbenin, oldukça dehşet verici bir şey olduğu değerlendirmesinde bulunan Adams, hükümetleri, ordunun korkunç insan hakları sicili hakkında uyardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir