• DOLAR 34.256
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2913.635
  • ...
Hamburg`da Umre Yolcuları Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Hamburg Hava Limanı`nda düzenlenen uğurlama töreninde, ailelerin yanı sıra Camii Cemaati de hazır bulundu. Bayan öğrencilere yönelik kısa bir konuşma yapan Meş`ar Hac görevlisi H. Cabbar Kaya, `Umre, ikinci bir Umreye kadar olan günahlara kefarettir.

Mebrur Haccın karşılığı ise Cennettir` hadisi ile başladığı konuşmasında, "Sevap niyetiyle Umreye gidenler Cenab-ı Allah (c.c.)`ın özel misafirleri olup, Hz. Peygamber (sav)`in şefaatine mazhar olacaklar. Mekke ve Medine`de ifa edecekleri ibadetler katlanarak, büyük bir sevap kazanmış olacaklar" şeklinde konuştu.


Kutsal topraklara hareket eden Umre yolcularının yakınları ise, "Bizden Allah Resulü (sav)`ne selam götürün. Kabe`de bizim için de dua edin" ifadelerini kullanarak sevinç gözyaşlarıyla yolcuları uğurladılar.


Meş`ar Hac Kervanı 2007 yılından beri Hacc, 2009`dan beride Umre organizasyonları düzenlemektedir. Organizasyonları hakkında güncel bilgileri www.mesarhac.com sitesinden duyuran Meş`ar Hac yetkilileri, bu senede Hacc ve Umre organizasyonu düzenlediklerini ifade ettiler. (Muhammed Aydın- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir