• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 `Oğlum Bak Git` Cezasını Bakan Bağış ödeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu`nu kabul etti. Bağış, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, `Avrupa Birliği ile müzakerelerde 22. faslın açılması konusunda teknik sürecin ne aşamada olduğunu` sorması üzerine, "Biz, Fransa`nın bu faslın önündeki engeli kaldıracağına dair açıklamalarından sonra hazırladığımız taslak eylem planımız vardı. Onu, gayriresmi bir şekilde komisyona iletmiştik. Komisyon bu taslak üzerinde yorumlarını yaptı. Dün itibarıyla da resmi taslaklarımızı komisyona iletmek için arkadaşlarımız çalışmalarına başlattılar. Şu anda üye ülkelerden gelecek olan yorumların değerlendirmelerini de aldıktan sonra Cuma günü komisyona resmi olarak iletmiş olacağız. Prosodür başlayacak, üye ülkelerden gelecek sorulara ve değerlendirmelere göre de bu taslak üzerindeki müzakerelerimiz devam edecek. Zannediyorum, Haziran ayı içerisinde bu faslın açılmasını sağlamış oluruz" diye konuştu. AB`nin bu konuda şımarık tavırlarıyla bilinen ülkeleri ikna edebileceğine işaret eden Bağış, 23. ve 24. faslın açılmasını engelleyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi`nin AB muktesebatına aykırı davrandığının farkına varması gerektiğini dile getirdi.

Başka bir gazetecinin, "Oğlum Bak Git Davası`nda temizlik işçisine verilen cezayı ödeyeceğiniz` yönünde haberler çıktı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna, Bağış, "Temizlik işçimizin defalarca uyarmasına rağmen, kendisini hakaret eden kendisini küçük düşürmeye çalışan bir afacana tatlı-sert bir abilik yapması sonucu aldığı para cezası gerçekten düşündürücüdür. O görüntüleri izleyince ben de üzülmüştüm. Ama benim o kardeşimizle ilgili başka ortak bir paydam var. Onun kullandığı `Oğlum Bak Git` sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu. O yüzden ben bu cezayı duyunca benim o çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin o para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm. Eğer, böyle bir ceza varsa, o cezayı ödeme konusunda kendisinin bu maddi külfetini üstlenmeye hazırım" cevabını verdi.

Özel Kalem Müdürü`nün temizlik işçisiyle iletişime geçtiğini belirten Bağış, bu konuda kendisine yardım yapmaya hazır olduklarını ve süreci takip ettiklerini bildirdi.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir