• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
HÜDA PAR Büyük Kongresi Haziran`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)`nin Bingöl İl Teşkilat binasının resmi açılışı için Bingöl`e gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Bingöl`de yayın yapan Bingöl FM`e konuk oldu. "Gündem özel" programında Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tokuş`un sorularını yanıtlayan Yılmaz, partinin ilk olarak Bingöl Teşkilat binasının açılış nedeninden partinin hedeflerine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

 

"Bingöl`ün özel bir önemi var"
Hür Dava Partisi`nin resmi olarak açılışı yapılan ilk il teşkilatının Bingöl olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Bingöl`ün özel bir önemi var. Bingöl halkı inançlı bir halktır. İslami değerlerine, inançlarına bağlı olan bir halktır. Aynı zamanda zulme, zorbalığa karşı direnen bir halktır. Sürekli haktan, adaletten, doğrudan yana tavrını koyan bir halktır. Bizim davamız, bizim çıkışımız da zulme, zorbalığa, adaletsizliğe, haksızlığa karşı bir çıkıştır. Bizim çıkışımız halkımızın inancının önündeki engellerin kaldırılması ve özgürce inancını her alanda yaşayabilmesinin davasıdır. Bu nedenle Bingöl`ün ilk olmasını önemsiyoruz. İnşallah Bingöl`de açılmış olması Bingöl halkının da bu konuda bize vereceği destek ile haksızlığa, zulme, zorbalığa karşı ilk başarımızı da el ele vererek burada alırız" dedi.

 

İslami kesimlerin sorunları göz ardı ediliyor
Ülkenin ve özellikle de bölgenin değişik sorunlarının yıllarca çözülemediğini söyleyen Yılmaz, mevcut siyasi yapıların bu sorunları çözmede yetersiz kaldığını belirtti. Özellikle İslami kesimlerin sorunlarının sürekli göz ardı edildiğine dikkat çeken Yılmaz, "Bir başörtüsü sorununu çözmek için iktidara gelenler, seçim döneminde bu sorunu çözme vaadinde bulunmalarına rağmen seçimden sonra bu işi rafa kaldırıp çözmüyorlar. Kürt sorunu yine aynı şekildedir. Ekonomik sorunlar noktasında da gerekli adımlar atılmıyor. Bazı adımların atıldığı söyleniyor ama verilen teşvikler, krediler, yatırım için yapılan harcamalar birilerine peşkeş çekiliyor" ifadelerini kullandı.

 

Gerçek manada halkı temsil eden bir siyasi yapı yok
Mevcut partilerin halkın büyük bir bölümünü temsilden uzak olduğunu vurgulayan Yılmaz, mevcut partilerin ya Sol, Sosyalist, Marksist düşüncede olduğunu veya namazlı, niyazlı olmakla beraber sistemle bütünleşmiş, sistemin ayakta durması için uğraşan siyasi partiler ve yapılar olduğunu belirterek, "İnsanlarımız bir ikilem arasında kalmış durumda" dedi.

 

İslami değerleri referans alıyoruz
Halkın hem dünyasına hem ahiretine hitap etmek istediklerini aktaran Yılmaz, "Halkımızın hem dünya hem ahiret saadetine gidecek yolda olmalarını istiyoruz. Yani halkımızın kurtuluşunun, hak ve hürriyetlerini elde etmesini, insanca yaşayabileceği her türlü şartın sağlanmasının İslami değerler referans alınarak olabileceğine inanıyoruz. Parti olarak da, biz nasıl ki kişisel hayatımıza İslami değerleri referans alıp bu değerlere göre yaşıyor isek bunun toplumda da oluşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Halkımızın temsiliyetine adayız"
Siyasi alanda bir kirlenmişliğin, siyasi ahlaksızlığın var olduğunu ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlkeli bir siyaset yapılmıyor. Bundan dolayı da belki ülkemizde dürüst bir siyasetin olmayışından, siyasetin kirliliğinden dolayı İslami kesimler yıllarca siyasetten uzak durdu ve durduruldu. Siyaset kirli bir iştir dendi ve birileri bu alanda bizim temsilcimiz olmaya kendini aday gösterdiler ve temsilcimiz oldular. Şu an bakıyoruz ki gerçek manada halkımızı temsil edebilecek olan bir siyasi yapı yok. Benim temsilcim, halkımın temsilcisi ne statükocu partilerdir ne de Marksist sol partilerdir. İnanç olarak çelişiyor, etnik yapı olarak ulusçu, devlet fikriyatına sahip olan ve bunu önceleyen partilerle de çelişiyor.

 

Ama gelin görün ki şu an coğrafyamızda iki parti var. Biri resmi sistemi, statükoyu, mevcut yapıyı ve Kemalist zihniyeti savunuyor. Diğeri ise Marksist, sol ve sosyalist düşüncede. Halkın inançlarıyla barışık değil. İnancın sadece tabanda kültürel bir değer olarak yaşanmasına müsaade ediyor. Siyasi bir kimlik olarak inancın hayata hakim olması noktasında bunu kabullenmeyen, buna karşı olan seküler yapılar söz konusudur ve bu da halkı temsilden uzaktır. Bundan dolayı biz halkımızın temsiliyetine adayız."

 

İslam üst kimlik altında kardeşçe yaşanmalı
HÜDA PAR`ın temel felsefesinin, halkın tüm sorunlarını İslam`ı referans alarak, İslam`ın izin verdiği çerçeve içerisinde çözmek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Biz bu davanın, bu partinin Türk`ün, Kürd`ün, Laz`ın, Çerkez`in davası olduğuna inanıyoruz. Zaza`nın, Kurmanc`ın davası olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bütün kavimleri bir arada tutacak, bütün kavimleri aynı şemsiye altında birleştirecek bir düşüncemiz var. Bu nedenle İslam üst kimliği altında bütün kavimler kardeşçe bir arada yaşayabilir" dedi.

 

Öncelik yerel seçimler
Yerel seçimlere parti olarak girmeye hazır hale gelmek için teşkilatlanmaya ağırlık verdiklerini söyleyen Yılmaz, "Haziran ayına kadar büyük kongremizi yapıp seçime hazır hale gelmek istiyoruz. Yerel seçimlerde halkımızın öncelikle yereldeki temsiliyetine aday olacağız. Yerelde eğer başarılı olursak halkımız da bizlere destek verirse burada örnek bir belediyecilik ile halkımıza hizmet nasıl yapılır onu göstereceğiz" diye konuştu.

 

"Örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz"
Halka hizmet konusunda dernek geçmişlerinin olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Dernek geçmişi olan bir yapıyız. 2004`ten bugüne kadar sivil toplum kuruluşu olarak birçok il ve ilçede çalışmalarımız oldu. Farklı alanlarda halkımıza hizmet ettik. Dernek çalışması yaptığımız dönemde nasıl ki halkımıza hizmet ederek halkımızın kısa sürede teveccühünü kazandıysak aynen parti çalışmamızda da oradaki gibi halkımıza bu hizmeti sunacağız ve örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Dürüst siyasetin nasıl yapılacağını öğreteceğiz
Siyaset arenasında ilkeli siyasetin nasıl yapılacağını öğreteceklerini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "İnşallah bu örnek belediyecilikten sonra artık genel seçimler zamanı geldiği vakit de yönetimimiz eğer uygun görürse, genel seçimlerde Türkiye siyasetine dürüst bir siyaset nasıl yapılır, ilkeli bir siyaset nasıl yapılır onu da öğreteceğiz. Nasıl ki dernek çalışmalarımızda dernekçiliği birçok kişiye, kuruma hatta mevcut idari mekanizmada yer alan dernekler ile ilgili olan resmi memurlara öğrettiysek, parti alanında da güzel bir şekilde siyasi rekabeti göstereceğiz" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz, Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir