• DOLAR 34.595
  • EURO 36.374
  • ALTIN 2910.88
  • ...
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'den elektrik kesintilerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ve enerji sıkıntıları dolayısıyla Gaziantep Valiliğinde basın toplantısı düzenlendi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın da katıldığı toplantıda, kentte sık sık kesilen elektrik kesintileri ve enerji yatırımları ele alındı.

 

Tancan’ın konuşmasının ardından konuşan Şahin, Ulaşım Koordinasyon Merkezinde (UKOME) elektrik ve doğalgaz için ne gerekiyorsa dijital ortamda planlanıp oluşturulması gerektiğini ve her şey bittikten sonra asfaltın döküleceğini hatırlatttı.

“Asfalt yapıldıktan sonra doğalgazın çekildiği, elektrik direklerinin yer altına alındığı Gaziantep’ten utanıyorum”

Enerji dağıtım şirketleri ile iletişim sıkıntıları yaşandığını ifade eden Şahin, “Sürdürülebilir ve doğru bir iletişim anlayışı olmadığı için konut ve imarla ilgili önce UKOME’nin oraya nasıl bir altyapı getirecekse elektrik ve doğalgaz için ne gerekiyorsa dijital ortamda oluşması ve her şey bittikten sonra asfaltın yapılması lazım. Halen asfalt yapıldıktan sonra doğalgazın çekildiği, elektrik direklerinin yer altına alındığı Gaziantep’ten ben utanıyorum. Dolayısıyla bunun sürdürülemez ve devam edemez olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“2.5 milyonun ulaşılabileceği bir altyapı için destek verildi”

Yaşanan sıkıntıların paylaşıldığı sürece çözüm için yardımcı olacaklarını aktaran Şahin, “2014 yılında belediye başkanı olduğumda muhtarları topladığımızda elektrikle ilgili korkunç derecede şikâyet aldık. Şehir karanlık, arızalar yapılmıyordu. EPDK’ya gidip masayı vekillerimizle devirdik. Şehrin sorunlarının çözümü için masayı devirmek gerekiyordu. O gün için EPDK Başkanı ve bakanımızın desteğiyle şehir için çok büyük bir bütçe aldık. Türkiye ortalamasının 20 katını aldık. Ulaşılabilirlik sorunu devam ediyordu. İdari olarak bir zafiyet var. 2.5 milyonun ulaşılabileceği bir altyapı için destek verildi. 2015 yılından itibaren sıkıntılar gün geçtikçe azaldı. Bu verilen pozitif desteğin devam etmesi gerekiyor. Biz üstyapıya geçmeden önce altyapıya geçerken kim ne yapacak buna bakıp zayıf olan noktalarda Ankara’dan desteği alıyoruz. Binalar yapılıyor, insanlar içine giriyor ama elektrik ve doğalgaz olmadığından herkes bize geri dönüyor. Bize düşen önce sorunu doğru tespit etmemiz ve gereğini yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar soğukta kalır, elektrik kesilirse, iki kar üç ağaçla uğraşamayız”

Şahin, “Biz UKOME’yi yaptığımızda doğalgazda yapılacak denip ‘mış’ gibi yapıp da sene sonunda vatandaş üşümeye başladığında kurumun güvenilirliği kalmıyor. En önemli şey ‘güven’ ve her birinizin ciddi bir marka değeri var ve bu marka değeri aşağı düştüğünde hiçbir şey yapamayız. Doğalgazda bütün sene yapılacak denip kış geldiğinde yapılmadığı ortaya çıkınca aldığımız cevap ‘mali sorun var’ oluyor. Baştan bana ‘mali sorun var’ denilse bütün ekibimizle elimizden geleni yapardık. Bize söylenip yapamadığımız, bakanlıktan alamadığımız bir destek yok. ‘Birbirimizi idare edelim’ diyecek bir durumumuz yok. İnsanlar soğukta kalır, elektrik kesilirse, iki kar ve üç ağaçla uğraşamayız. Bu şehirde elektrik hatlarının üçte ikisinin yer altına alınması gerekiyor. 1970’li yıllardaki betonlarla elektrik getiremeyiz. Artık bizim böyle bir duruşumuz, şehrin beklentisi var.” şeklinde konuştu.

“Vatandaş bize ‘GASKİ’de ne yaptın?’ demiyor ‘Elektrik niye kesiliyor?’ diyor”

GASKİ’de belediyenin bütçesinin yarısından çoğunu yeraltına harcadıklarını belirten Şahin, “Onun yerine ben çiçek böcek dikseydim şu anda Türkiye’nin en başarılı belediye başkanıydım. GASKİ ile yaptığımız yatırımlar ortada. Ayakkabısı olan adamı sinemaya götüremezsin. Önce ayakkabı alman gerekiyor. Bu yüzden bize bilgi gelir gelmez anında çözüm üretiyoruz. Bugün verilen sözlerin bire bir takipçisi olacağız. Vatandaş bize ‘GASKİ’de ne yaptın?’ demiyor ‘Elektrik niye kesiliyor?’ diyor. Halkın sesiyiz bizler. Biz ne yapacağız? Vatandaşın yaşam kalitesi bizden soruluyor, milletvekilimizden hesap soruluyor. ‘Kardeşim benim bütçem yok’ diyorsanız oturup bir çaresine bakalım. İdari olarak 24 kapasiteyi 4’e düşürdüysen eğer bu sorun. 24’ü 58’e çıkaracaksın.” diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir