• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Van belediyesi bu binayı neden terk etti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye hizmet binası 2011`de meydana gelen depremlerden sonra önce ağır hasarlı olarak tespit edilmiş, daha sonra İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde orta hasarlı olarak tespit edilmişti.

 

Buna rağmen Van Belediyesi kısa bir süre önce ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle binayı terk ederek başka bir binaya taşınmıştı.

 

\"Bina orta hasarlı ise belediye neden boşalttı?\"
Tüm bu yaşananlar, `Eğer bina orta hasarlı ise belediye neden binlerce TL`ye yeni bina kiralıyor. Bina ağır hasarlı ise Belediye tüm risklere rağmen neden oradaki esnaftan kira alıyor ve esnafı orada barındırıyor. Kendisi binlerce TL kira vererek yeni bir binaya taşınıyor` sorularını gündeme getirdi.

 

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz eski hizmet binasının altında bulunan pasaj esnafı, binanın ağır hasarlı olduğunu iddia ederken, Van İl Afet Ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Müdürü Cafer Giyik ise, binanın orta hasarlı olduğunu belirterek, diğer soruların muhatabının kendileri olmadığını ifade etti.

 

\"Van belediye hizmet binası orta hasarlıdır\"
Giyik, \"Van Belediye eski hizmet binası bizim yaptığımız hasar tespit çalışmalarında orta hasarlı olarak tespit edilmiş bir binadır. Ağır hasarlı değil ve yıkım gerektiren bir durum söz konusu değil. Bilindiği üzere orta hasarlı olarak tespiti yapılan binalarda da güçlendirme zorunluluğu bulunmaktadır. Kurumumuz tarafından bu husus kendilerine yazıyla iletilmiştir. Valiliğimiz bilahare bu güçlendirme için ilimiz genelinde bir süre tayin edecektir. Bu süre içerisinde orta hasarlı binaların güçlendirmesini yapmayanlar hakkında işlem yapılacak orta hasarlılar ağır hasara dönüştürülecek ve yıkımı gerçekleştirilecektir. Şu an orta hasarlı binalarımız için güçlendirme süreci devam etmektedir. Belediye hizmet binası da bu çerçevede ele alınması gereken bir binadır\" açıklamasında bulundu. (Fikret Özkan, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir