• DOLAR 32.306
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2412.93
  • ...
İran Cumhurbaşkanı Ruhani nükleer anlaşmanın değişiklik yapılmadan uygulanmasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhan, başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından iç ve dış politikayla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

ABD'nin nükleer anlaşmaya dönüşüyle ilgili tartışmalara ilişkin Ruhani, "Anlaşmanın ne bir maddesi değişecek ne de anlaşmaya yeni katılımcı eklenecek. ABD, bir çılgınlık dönemi geçirdi ve anlaşma masasından kalktı. Şimdi geri dönmek için biraz bilgelik kazandı. (ABD) anlaşmayı istiyorsa memnuniyetle karşılarız, istemiyorlarsa da kendileri bilir." dedi.

Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmayı destekleyen 2231 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararını ihlal ettiğini kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Nükleer anlaşmaya dönmek için öncelikle İran'ın anlaşmayla uyumlu adımlar atmasını isteyen ABD yönetimine hitap eden Ruhani, "Hukuka ve uluslararası kurallara dönün. Elbette siz döndüğünüzde biz de anlaşmadaki taahhütlerimizi yerine getireceğiz ancak 2231 sayılı kararı biz ihlal etmedik ki biz düzeltelim, anlaşmadan biz ayrılmadık ki geri dönelim." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir