• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
`Öğrenciler Kur`an`sız Kalmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Gençlerin Kur`an-ı Kerim`i anlayıp idrak etmeleri ve Kur`an nuruyla aydınlamaları için Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği, Kur`an-ı Kerim`i okuyunuz, `Muhakkak ki o kıyamet gününde sahibine şefaatçi olarak gelir` hadisinin şiarıyla, "Öğrenciler Kur`ansız Kalmasın" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamından en az 100 bin kişiye ücretsiz olarak Kur`an-ı Kerim dağıtılacak.
 
Türkiye`de inançlı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak için bu kampanyayı başlattıklarını belirten Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep İdikut, kampanyanın amaçlarını ise İlke Haber Ajansı`na şöyle dile getirdi:" Kampanya ile dini konuların aslı kaynağı olan Kur`an ve sünnetten öğrenmesini sağlamaya çalışacağız. Toplumsal barışın sağlanmasında gereken altyapı dinamiklerine katkıda bulunmak, sorunlarımızın çözümünün Kur`anda olması, Kur`anın hayatın bütün aşamalarda yaşanması için toplumumuzun nitelikli insanlardan oluşabilmesi için temiz, ahlaklı ve her yönüyle sağlıklı bireylerin, aile ve toplum yapısının inşası yönünde katkı sağlamak için bu kampanyayı başlattık."
 
Ahlaki değerlerin, bir toplumun temel yapı taşları olduğuna vurgu yapan İdikut, bu taşların oluşmasında dini değerlerin, toplumsal gelişimde önemli rol oynadığını ifade ederek, kampanyanın gerekçesini ise şöyle sıraladı:
-Toplumun temelini oluşturan sosyal yapılardaki bozulmalar,
-Toplumsal barışın altyapı dinamiklerinin bozulması,
-Son 30 yıl da bölgemizde yaşanan olayların toplum üzerinde maddi ve manevi tahribatlara yol açması,
-Gençliğin ilme verdiği değerin azalması, bunun yerine zahmetsiz kazanma düşüncesinin yerleşmesi, sorumsuz ve vurdumduymaz bir neslin yetişmeye başlaması
-Manevi boşluk içindeki insanların kendi sıkıntılarına çare ararken alkol ve uyuşturucu bataklığının pençesine düşmeleri
-Toplumda, suç işleme yaşının düşmesi ve suç oranlarının artması
-Televizyon kültürünü örnek alarak, ahlaksız yaşamı benimseyen ve fuhuşu normal bir olgu olarak kabul eden genç nüfusun ahlak anlayışındaki bozulmaları.
 
İdikut hedef kitlelerini ise, "Güneydoğuda imam hatip okullarında okuyan tüm öğrenciler, Kur`an kurslarında eğitim alan tüm öğrenciler, Ortaokul ve liselerde Kur`an-ı Kerimi seçmeli ders olarak seçen tüm öğrenciler" olarak sıraladı. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir