• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Rusya'da gündem Putin'in sarayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her ne kadar Putin, Navaly'nin 1,4 milyar dolara saray yaptırdı iddiaları için  “İddia edilen mülklerin hiçbiri ne bana ne de yakın akrabalarıma aittir ve hiçbir zaman da olmamıştır. Tüm bu iddialarla vatandaşlarımızın beyinlerini yıkamaya karar verdiler.” dese de konu tartışılıyor.

Özellikle Rus medyası bunun  uluslararası bir komplo olduğunu işliyor.

Rossiya 1'in haberine göre; Putin'in saray filmi Black Forest stüdyosunda çekildi. Haberde Almanya'daki stüdyonun açılışının  'saray' ile ilgili soruşturmanın başlangıcıyla aynı tarihe denk geldiği aktarıldı.

Stüdyonun yöneticileri ise birkaç yıl ABD'de çalıştıklarını ve Navalnıy'a yardım ettiklerini ifade ediyor.

'Golos Germanii' (Almanya'nın Sesi) adlı YouTube kanalının kurucusu Sergey Filbert, "Navalnıy, bu stüdyoda rahatça çalıştı, çekimler yaptı ve tüm Almanya'yı dolaştı" ifadelerini kullandı.

Film çekimi için stüdyo rezervasyonunun Aralık 2020'de ABD'den telefonla yapıldığını ve filmin en az bir ayda hazırlandığını kaydeden Filbert, "Almanya'da siyasetçilerin ve medyanın bunun karşısında sessiz kalarak ABD'nin fonlarıyla Rusya karşıtı faaliyetlerin açıkça yürütülmesine nasıl izin verdiği konusunda soru işaretleri doğuyor" diye konuştu.

Muhaliflerin bu iddiasına karşın iktidar yanlıları bunun uluslararsı bir komplo olduğunu düşünüyor. Zira Rus iş insanı Arkadiy Rotenberg, binanın kendisine ait olduğunu ve binanın otel olacağını açıklamıştı.

İddia edilen yeri gezen gazetecilerin gözlemlerine göre burada devletin simgesi olan  "çift başlı altın kartal yok, mermer sütunlar yok, bitirme çalışmaları devam eden bir inşaat var” dedi.
 

İnşaatta çalışanlar burası için bina ile ilgili soruya "Burası bir apart otel. Odaları, ortak alanları, yüzme havuzu olan bir otel" diye cevap veriyor.

Rusya'daki saray meselesi biraz Külliye sürecindeki tartışmaya benziyor. Sadece farkı Külliye devlete ait iken Rusya'daki konutun Putin'in şahsi konutu olduğu iddiası var

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir