• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Taliban heyeti Tahran'ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Taliban heyetiyle yaptığı görüşmeye ilişkin, Afganistan’da tüm etnik ve siyasi grupların katılımıyla kapsayıcı bir hükümet kurma fikrini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Zarif, "Siyasi kararlar boşlukta gerçekleşemez ve kapsayıcı bir hükümetin oluşumu, anayasa gibi temel yapılar, kurumlar ve kanunlar dikkate alınarak gerçekleşmelidir." dedi.

İran’ın Taliban ile hükümet ve diğer Afgan grupları arasındaki diyaloğu kolaylaştırmaya hazır olduğunu belirten Zarif, savaş ve Afganistan’ın işgalinin ülken halkına büyük zarar verdiğine dikkat çekti.

Zarif, Afganistan’da barışın sağlanmasıyla Afgan halkının acılarının bir an önce bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

Görüşmede barış süreci ve Afgan gruplar arasındaki görüşmelere dair bir rapor sunan Taliban Siyasi Ofis Temsilcisi Molla Abdulgani Berader de İran-Afganistan ilişkilerinin her zaman dostluk temeline dayandığını vurguladı. Berader, Afganistan'da barış ve huzurun sağlanmasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini temenni etti.

DAİŞ'in Afganistan ve bölgedeki yıkıcı rolüne işaret eden Berader, tüm etnik ve siyasi grupların katılımıyla kapsayıcı bir hükümetin kurulmasını Afganistan’da barışın sağlanması için gerekli bir şart olarak nitelendirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir