• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
`Dua et ki Oğlun Küçük, Yoksa Onu da Alırdık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mazlum-Der Cezaevleri Çalışma Grubu tarafından organize edilen Cezaevi Söyleşileri`nin 7.`sine "Umut Operasyonu" kapsamında tutuklanıp 5 buçuk yıl hapis yatan Mehmet Şahin`in eşi Kamile Şahin konuk oldu. Eşinin, Uğur Mumcu suikastı iddiasıyla haksız yere 5 buçuk yıl hapis yattığını aktaran Kamile Şahin, bir gece evlerine yapılan baskınla başlayan ve sadece eşinin değil kendisini, ailesini, çocuklarını ve çevresini de derinden etkileyen süreci anlattı.
 
Oğlun küçük olmasa onu da götürürdük
Eşi Mehmet Şahin`in 50 kadar silahlı, çelik yelekli polisin 5 Mayıs 2000 tarihinde yaptığı gece yarısı baskında alınışını ve yaşadıkları zorlukları anlatan Kamile Şahin, başlarından geçenleri şöyle anlattı: "Kapıyı kırarcasına çalıyorlardı. Eşim açar açmaz onu yere yatırıp başına silahları dayadılar. Onu ve hatta o sıra şehir dışından evimize misafirliğe gelen tanıdığımızı da götürdüler. Bizi ise 2 gün evimizde kalarak kontrol altında tuttular. Dışarı çıkmamız, eve birisinin gelmesi, polisler olmadan diğer odalara gitmemiz, cama yaklaşmamız yasaktı. Çocukları en azından markete götürüp hava aldırmak istediğimde ise bir polis izin vermediği gibi, oğlumun yanında bana, `Dua et ki oğlun küçük, yoksa onu da alırdık` dedi. Niçin geldiklerini, eşimi neden götürdüklerini bile bilmiyorduk. 2 çocuğum da küçüktü, bu olaydan dolayı oğlumun psikolojisi bozuldu. Okulda arkadaşları senin baban katil mi? diye soruyorlardı. Oğlum uzun süre ilaç kullanmak zorunda kaldı. 2 gün sonra gittiler ama eşimden haber alamıyorduk. Televizyonu açtık belki bir haber alırız diye. `Katiller nihayet yakalandı` haberinde eşimi görünce ne ile suçlandığını ve Ankara`ya götürüldüğünü öğrendik. Bu haberlerden sonra basın, tutuklananların eşlerini ve ailelerini rahat bırakmıyordu. Biz de basın toplantısı yapmıştık. Ondan sonra basında benim fotoğrafımla, ama bana ait olmayan `Eşimin bu işlerle ilgisi olduğunu bilmiyordum, bilseydim onunla evlenmezdim` gibi ifadelerle yalan haber yaptılar."
 
Yaşadıklarımız filmlerde yaşanır
Yaşadıklarının sadece filmlerde yaşanabilecek şeyler olduğunu ifade eden Kamile Şahin, "bir gecede bütün hayatımız değişti. Eşim bir gün öncesinde sıradan bir insanken, bir gün sonra mahkeme başkanının beyanıyla Türkiye`nin en önemli davasının sanığı yapıldı" ifadelerini kullandı. Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve daha birçok faili meçhul cinayeti işleyen kişiler oldukları iddiasıyla eşiyle birlikte suçlananlardan bazılarının eşlerinin de gözaltına alındığını söyleyen Şahin, "Kendilerine yapılan işkencelerin eşlerine de yapılmasından korkanlar önlerine ne gelirse imzaladılar. Bu isimler önce idama çarptırıldı, idam cezası kalkınca da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar" şeklinde konuştu.
 
Maddi-Manevi mağduriyetler yaşadık
Şahin, son olarak Umut Operasyonu öncesinde zaten bir senaryonun hazırlandığını, ne yaparlarsa yapsınlar, ne delil sunarlarsa sunsunlar hiçbir şeyin değişmeyeceğini bildiklerini ifade ederek, bu olayın kendilerinden götürdüğü şeyler olduğu gibi katkılarının da olduğunun farkında olduklarını söyledi.
 
Şahin konuşmasının sonunda, "Allah insana bir musibet verdiğinde mutlaka bunun bir sebebi vardır. Bu olay bize güçlü olmayı, bazı şeylerin üstesinden gelebileceğimizi gösterdi. Ben birçok şeyi tek başıma yapmayı öğrendim. Eşimin spor salonu vardı ve benle kızım idare etmek zorunda kaldık. Bütün müşterilerimizi kaybetmiştik. Toparlanabilmek için tek başımıza mücadele verdik. Sadece maddi değil, manevi desteğe de çok ihtiyacımız olan günlerdi, ama insanlar eşimle aynı akıbete uğramaktan korktukları için bizden uzak durdular" ifadelerini kullandı.
(M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir