• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
`Bazı konular sadece siyasilere bırakılamayacak kadar önemlidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Barış Meclisi tarafından, "Barış Sürecinde Barışın Dili" konulu panel düzenlendi. Batman Petrol İş Sendikası konferans salonunda saat 13.00`da düzenlenen panele, konuşmacı olarak Prof. Dr. Mithat Sancar, Yazar Abdurrahman Dilipak ve eski DEP Milletvekili Sedat Yurttaş katıldı.
 
"Barış Sürecinde Barışın Dili" konulu panele BATSO Başkan Yardımcısı Salih Yıldız, Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Avukat Murat Çiçek, 44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası başkanı M.Emin Beyaz, bazı STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Panel hakkında açıklama yapan Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Mehmet Demir, başlatılan barış sürecine Batman Barış Meclisi olarak katkı sunmak, toplumu bu sürece hazırlamak, tarafları cesaretlendirmek, sorumluluk üstlenmeye davet etmek ve barışın dilini haykırmak için "Barış Sürecinde Barışın Dili" konulu panel düzenlediklerini söyledi.
 
Prof. Dr. Mithat Sancar, Barış Meclisi tarafından yapılan panelin önemli olduğunu belirterek, İmralı sürecinde yaşanacak olan sorunlar, ihtimaller ve imkânlar üzerinde katılımcıları bilgilendirdiklerini vurguladı. Sancar, "Barış Meclisinin yapmış olduğu bu paneli çok önemli buluyorum. Bizler de bu tür panellerde çok şeyler öğrenmiş oluyoruz. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasının sürece daha fazla katkı sağlayacağı kanaatindeyim" dedi.
 
Yazar Abdurrahman Dilipak ise, umudunun sadece kendilerinin yaşadığı problemlerin çözülmesi olmadığını ifade ederek, buradaki çözüm tecrübelerinin bölgedeki ve dünyadaki benzer sorunların çözümü için de bir umut oluşturması temennisinde bulundu. Dilipak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim barışımız sadece bu halkların barışı değil, dünyanın barışı yönünde, doğru yönde ileriye dönük atılmış bir adım olmasını taleb ediyorum. Barış herkes için daha iyidir. Bazı konular sadece siyasilere bırakılamayacak kadar önemlidir. Teknik olarak sorunun çözülmesi herşeyi ifade etmiyor ve arkasında halk iradesinin de olması gerekiyor. Bu yüzden kederler paylaşıldıkça azalır ve umutlar paylaşıldıkça çoğalır" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak eski DEP Milletvekili Sedat Yurttaş, çok uzun bir çatışma dönemini geride bırakan bir ülkede yaşadıklarını dile getirerek, Kürtler ve Türkler arasında çok ağır tahribatların yaşandığına dikkat çekti. Yurttaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ortaya çıkan çözüm umudu ve barış umudu nasıl şekillenir? Nasıl gerçekleşir? Geçmişte bu konudaki umutlar niye gerçekleşmedi? Bütün bu sorunları üzerindeki toplumsal dinamiklerle birlikte değerlendirmek gerekir. Geçmişte yaşanan sıkıntıları bertaraf ederek çözme iradesi haline gelecek bir noktaya taşımak, herkesin bulunduğu yerden yapacağı katkıyla mümkündür. Dolayısıyla yapılan bu panel çok önemlidir. Bu tür çalışmaların toplumdaki duyarlılığını arttıracağını ve çözüm sürecine çok büyük katkı yapacağı inancını taşıyorum" şeklinde konuştu.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir