• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Çevreciler yeni yönetimi belirledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği 7. Olağan kongresine giderek yeni yönetimini belirledi. Saat 11.00`da dernek binasında yapılan kongreye çevreciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Daha önce Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanlığını yürüten Hasan Argünağa ve eski yönetim kurulu üyeleri kongreyi açtılar.

 

Kongrenin oylamaya sunulan divan seçiminde, Divan başkanlığına Nihat Ekinci getirilirken, Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (Bat-Der) Başkanı Emin Bulut ve Batman Ehmedê Xanî (Ahmedi Hani) Derneği Başkanı Avukat Nuri Mehmetoğlu ise Divan üyeliğine seçildiler.

 

Divan Başkanı Nihat Ekinci, yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek gündemi okudu.

 

Gündemin okunmasının ardından, daha önce Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanlığını yürüten Hasan Argünağa, faaliyet raporunu açıkladı. Argünağa, 3 yıllık görev süresini değerlendirdiği konuşmasında, Batman için gönüllü olarak çalışmalar yürüttüğünü ve Batman`a daha güzel yarınlar vermek adına böyle bir dernek kurduklarını belirtti.

 

Argünağa, \"3 dönemdir Batman Çevre Gönüllüleri Derneğinin başkanlığını yürütüyorum. Çevre Gönüllüleri Derneğindeki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmalar süresince hiçbir arkadaşımız bize leke getirecek bir çalışma içerisine girmedi. Çalışmalarım zarfında kentin bütün sorunlarının üzerine gitmeye çalıştım. Bundan sonra derneğe desteklerimi vermeye devam edeceğim\" dedi.

 

Konuşmaların ardından denetim kurulu raporu okundu ve kabul edildi.

 

Yeni yönetim kurulları
Daha sonra dernek organlarının seçimine geçildi. Tek listeyle girilen seçimde Başkanlığa Recep Kavuş, yönetim kuruluna Dr. Nuri Kaya, Nizamettin İzgi, Hasan Erdal, M.Can Kaya, Hamza Uçar ve Nurullah Geylani seçildi.
Yönetim kurulu yedek listesine ise, A.Hakim Onatlı, Remziye Tural, Hülya Turgut, Nevaf Taş, Faruk Baş, Nevin Özalp ve Nizam Avcı getirildi.

 

Denetleme kurulu asil üyeliğine Hasan Argünağa, Ekrem Işık ve Erkan Şense oy birliği ile getirilirken, Denetleme kurulu yedek listesine ise, Selim Toprak, Maruf Birlik ve Barış Eviz oy çokluğuyla kabul edildiler.

 

Seçilen yeni yönetimin ardından son olarak dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Burada yeni başkan seçilen Recep Kavuş söz alarak katılımcılara teşekkür etti.

 

Kavuş, kongreye tek listeyle girilmesinin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu söyleyerek önceki yönetime teşekkür ettiği konuşmasında, \"Yeni yönetim olarak geçmişteki başarıları devam ettirmeye çalışacağız. Derneğin tarafsızlığını ve kamuoyundaki itibarını koruyacağız. Hiçbir siyasi ve ideolojik ayrıma girmeyeceğiz. Derneğimiz Batman`ın çevre sorunlarına bugüne kadar eğildi. Bizde bu geleneği bozmadan o güveni devam ettirerek en çok çevre sorunlarına eğileceğiz\" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir