• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
`Her AVM`nin Mescidi Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evinde veya mahalle camisinde namazı bekleyen Müslüman modeli yerine "seyahat" veya "alışveriş" eden Müslüman modeli ortaya çıktığına dikkat çeken Diyanet, bu vatandaşların ibadetlerini temiz ve düzenli bir ortamda yapabilmeleri için harekete geçti.

Oğuzhan Şahin`in haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, dinlenme tesisleri, yol üzeri ve alışveriş merkezlerinde bulunan cami ve mescitleri araştırarak bir rapor haline getirdi. Buna göre 70 ilde dinlenme tesisleri ve yol güzergahında bulunan 2008, 38 ilde de alış veriş merkezlerinde bulunan 181 cami "kullanıma uygun" olarak tespit edildi.

Alışveriş merkezlerinde istenilen vasıfta cami ve mescit bulunmayan iller şu şekilde sıralandı: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Burdur, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Hatay, Iğdır, Karaman, Kars, Kırklareli, Kilis, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yalova, Zonguldak.

Raporda, "Dinlenme tesisleri ve alış veriş merkezlerinde cami ve mescitlerin açılmasına ve ibadete hazır hale getirilmesine ihtiyaç olduğunun göz ardı edilemeyeceği, konunun kişi, kurum ve kuruluşlara anlatılmasının gerekli olduğu sonucunu ortaya çıkarmaktadır" denildi.

Raporun öneriler bölümünde "Her dinlenme ve tesisi ve alış veriş merkezine bir cami veya mescit kazandırılarak vatandaşlarımızın huzurlu ibadet etmelerine imkan sağlama çalışmalarına devam edilmesi" önerildi.

türkiye gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir