• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep`te Şehreküstü kavşağı mayısta açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük köprülü kavşağı olma özelliğini taşıyan ve Şehir trafiğini ciddi anlamda etkileyen Şehreküstü Kavşağının, Mayıs ayında trafiğe açılmasının planlandığını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 2012 yılının aralık ayında başlanan Şehreküstü Köprülü Kavşak inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtilerek; \"Şehir merkezinin en uzun ve büyük kapalı tünel kavşağı olan `Şehreküstü Köprülü Kavşak` çalışması kapsamında, 671 adet fore kazık, 3 buçuk kilometreye yakın atık su ve yağmur suyu deplasesi ile yeni hat yapılıyor. İş kapsamında ayrıca 84 bin metre küp kazı ve 15 bin metre küp dolgu çalışmalarına devam ediliyor\" denildi.

Şu ana kadar fore kazık imalatları tamamlanan Şehreküstü Köprülü Kavşak çalışmalarında, tüneldeki kazı imalatlarının hızla devam ettiği, altyapı çalışmalarının da yüzde 85 oranda tamamlandığı belirtilerek, kavşağın Mayıs ayının başında trafiğe açılmasının planlandığı duyuruldu.

Cengiz Topel Caddesi üzeri Hasip Dürrü Caddesi kesişimi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı üzeri itfaiye kesişimi ve Demokrasi Bulvarı üzeri 2 nolu sokak kesişiminden itibaren, Şehreküstü kavşağı istikametine cadde ve sokakların kapatıldığı aktarılan açıklamada, Tüfekçi Yusuf Bulvarı ile İnönü Caddesi kesişiminde, Şehitler Caddesi üzeri ve Elmacı Pazarı`ndan Şehreküstü kavşağı istikametine esnaf ve vatandaşlar için giriş ile çıkış yolunun verildiği açıklandı.

İnşaat bitim tarihine kadar trafik akışının servis yollarından sağlandığı belirtilen açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergahı üzerinde bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerektiği belirtildi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir