• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
İzmir`de yeni su kuyuları açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken bölgelere yeni kuyular açmaya devam ediyor. 2004 - 2012 yılları arasında 210 adet su kuyusu açarak özellikle çevre yerleşimlerdeki mahalle ve köyleri susuzluktan kurtaran İZSU, son olarak 5 yeni su kuyusu daha açmak için ihaleye çıktı. Yeni kuyular, Menderes`in Bulgurca, Urla`nın Kuşçular Köyü, Torbalı`nın Eğerci Mahallesi, Torbalı Arıtma Tesisi ve Kemalpaşa merkezde açılacak.

 

Yeni kuyularla birlikte Bulgurca Köyü`ndeki yeni yerleşimlerin su ihtiyacı karşılanacak. Torbalı Eğerci Mahallesi`nde açılacak kuyu ise Tepecik bölgesinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını önleyecek.

 

Torbalı Ayrancılar-Yazıbaşı Arıtma Tesisi içinde açılacak kuyu, Torbalı Sanayi Bölgesi`ne ve çevre mahallelere su ulaştıracak. Urla Kuşçular Köyü`nde nüfusun artması ile birlikte azalan su miktarı, yeni kuyunun devreye girmesiyle artacak. Kemalpaşa merkezde açılacak yeni kuyu ise, hem Ulucak Mahallesi`ni, hem de Damlacık Köyü`nü besleyerek su sıkıntısına çare olacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak çalışmalar dört ay sürecek. Motopomp ve enerji temininin ardından kuyuların yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir