• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dijitalleşme Sanal Fuarı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.​ Konuşmasında pandemiyle birlikte tüm dünyanın, çok hızlı bir dijital dönüşüm sürecine girdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Yıllar alacak pek çok teknolojiye, birkaç ayda uyum sağladık. İşte bugün hayatımızın değişmez bir parçası haline gelen videokonferans, bunun güzel bir örneği. Öte yandan geleneksel ticaret de değişiyor ve özellikle E-ticaret hız kazanıyor. Ve nihayet Fuarlar da dijital ortama kayıyor. 2020 yılında neredeyse tüm fuarlar ve heyet organizasyonları iptal edilmiş veya ertelenmişti. İşte bu noktada, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan devreye girdi ve sanal fuar uygulamasını hayata geçirdi. İş dünyamızın da buna en hızlı şekilde adapte olmasını sağladı. Artık tüm firmalarımız, ürünlerini ve üretim kapasitelerini burada kolayca sergileyebiliyor” dedi.

“2020’DE DÜZENLEDİĞİMİZ WEBİNARLARDA 115 BİN ÜYEMİZLE BULUŞTUK”

TOBB olarak, şirketlerin pandemiden en az şekilde etkilenmesi ve dijitalleşmesi için birçok etkinlik yaptıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “2020’de düzenlediğimiz webinarlarda 115 bin üyemizle buluştuk, dijital dönüşüm, Ar-Ge ve inovasyon konularını ele aldık. E-ticaret eğitimlerimle 10 bine yakın girişimcimizi e-ticaretle tanıştırdık, geliştirdiğimiz işbirlikleri ile e-ticaret destek paketleri sunduk. 70’den fazla ilde Türkiye Teknoloji Buluşmaları gerçekleştirdik, KOBİ’lerin dijital skorunu çıkararak kapasitelerini artırdık. Yine yakında başlatacağımız ‘Akıllı KOBİ projesi’ ile dijital dönüşüm hizmeti veren şirketlerimizi tek bir platformda, KOBİ’lerimizle buluşturacağız” diye konuştu.

“ETBİS’İN ETKİNLİĞİNİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, “E-ticaret Bilgi Sistemimiz - ETBİS’in etkinliğini her geçen gün artırıyoruz. Hâlihazırda ETBİS’e kayıtlı site sayısı ise 23 bin 487’dir. Benzer şekilde, TOBB ile birlikte yürüttüğümüz E-Ticarette Güven Damgası uygulamamız devam etmekte olup; bu güne kadar 22 e-ticaret sitemiz Güven Damgası almıştır. Bu sayının artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Elektronik ticaret altyapımızla ilgili çok önemli bir gelişme olarak, piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerimizin e-ticarette de başlatılacağının altını çizmek isterim. Yeni çıkarılan Ürün Güvenliği Kanunumuza, e-ticaretin de dahil edilmesini temin etmiş bulunuyoruz. Bu sayede; elektronik ticaretin sağlıklı gelişiminin sağlanabilmesi; fiziki piyasalarda olduğu kadar elektronik piyasalarda da ürün güvenliğine yönelik denetimlerin yapılmasını sağlamak amacıyla e-ticarette ürün güvenliğinin yasal altyapısını tamamlamış olduk” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir