• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Peygamber Sevdalılarından bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Geçtiğimiz günlerde Peygamber Sevdalıları Platformu il koordinatörleri ikinci istişare toplantısına katılan Bingöl il Koordinatörlüğü, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesinde halka açık bilgilendirme toplantısı yaptı.
 
Bingöl bölge koordinatörü Ahmet Serhat Bayram`ın platform adına gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında, 2013 Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde başlatılan Salavat Kampanyasının önemine değinildi. Resul-i Zişan Efendimize (SAV) salavat çekmenin erdem ve faziletlerine vurgu yapan Bayram, "Peygamber Sevdalısı Bingöllülerin yediden yetmişe bu kampanyaya katılım göstermeleri ve herkesin birbirini teşvik etmesi gerekir" hatırlatmasında bulundu.
 
Bayram, Bilgilendirme Toplantısında ayrıca 2013 Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Şiir, Makale, Hikaye gibi dallarda yarışmalar düzenleneceğini, bu yarışmaların içeriğinin şekillenmesiyle beraber Peygamber Sevdalısı halkın bilgilendirileceğini açıkladı.
 
Yine 2013 Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde bu yıl da Siyer Sınavı yapılacağı bilgisini paylaşan Bayram, toplantıda sınavların "Küçükler" ve "Büyükler" olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirileceğini, "Büyükler" kategorisinde Türkiye geneli ilk 50 kişi arasına girenlerin Umreye götürüleceğini, Bingöl il bazında ise birinci, ikinci ve üçüncüye tam, yarım ve çeyrek altın verileceğini söyledi.
 
Bayram; "Küçükler" kategorisinde dereceye girecek olanların ise düzenlenecek gezi programlarıyla Türkiye`deki kutsal mekanlara götürüleceğini belirtti.
 
Bilgilendirme toplantısı sonunda tüm Bingöllü müslümanlardan Peygamber Sevdalıları Platformuna sahip çıkmalarını isteyen Bayram, platformun tek amacının Hz. Peygamberin (SAV) tanıtılması olduğunu, çalışmaların keyfiyetinin artmasının bu sahiplenmeye bağlı olduğunu önemle hatırlattı. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir