• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan`dan Altın, Petrol ve Doğalgaz Teklifi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Maden Bakanı Vahidullah Şehrani `Bazı Türkiyeli firmalar Şibirgan`da doğalgaz çıkarılması konusunda ihale kazandı. TPAO ile Afganistan-Tacikistan sınırında petrol arama ve üretimi konusunda anlaşmaya vardık. Türkiye`nin özel sektörüne ait şirketlerle de altın çıkarılması konusunda müzakerelerimiz devam ediyor. Her alanda Türkiye`nin desteğini ve varlığını arkamızda görmek istiyoruz` diye konuştu.

Afganistan`a ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , Türkiye ve Afganistan arasındaki tarihi dostluk bağlarına vurgu yaptı. Yıldız, `Tarihi dostluklarımızın üzerine yeni şeyler ilave edelim, Türkiye Petrol leri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve özel sektör olarak Afganistan`da varlık göstermek istiyoruz. Burası bizim de evimiz. Afganistan`ın yer altı zenginliklerinin çıkarılması konusunda Türkiye olarak yardımcı olabiliriz` diye konuştu.

Afganistan`da yapılacak her işin istikrara katkıda bulunacağını dile getiren Yıldız, Afganistan`ın madenlerinin çıkarılması kadar, bunun ihracının da önemli olduğunu ve bu konuda Türkiye`nin de yardıma ve işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir