• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
İİT ile BM Arasında Stratejik İşbirliği Anlaşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı`nın (İİT), merkezi Cenevre`de bulunan BM`ye bağlı Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile uluslararası barış ve güvenlik alanlarında işbirliğini öngören mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.

İİT`den yapılan açıklamada , mutabakat zaptının BM ile stratejik ortaklığın geliştirilmesi çerçevesinde imzalandığı ve İTT`nin, BM bünyesinde özel güvenlik ve arabuluculuk birimi oluşturulması için çalışmalara başladığı belirtildi.

Açıklamada, ``Mutabakat zaptı ile İİT ve BM kuruluşları arasındaki entegre çalışma kapasitesinin arttırılması hedeflenmektedir`` ifadelerine yer verildi.

İİT, İSLAMOFOBİYA`YA KARŞI FON KURUYOR

Öte yandan İTT, İslam ve İslami değerlerin korunmasına yönelik çalışmalarda bulunacak bir grup oluşturma kararı aldı. İİT Genel Sekreterliği`ne ilaveten Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün`den oluşacak grubun çalışmaları için yardım fonu oluşturulması da kararlaştırıldı.

Yardım fonunda toplanacak bütçenin, İslamofobiya ile mücadele çerçevesinde yabancı basında yer alan İslam hakkındaki yanlış imajın düzeltilmesi için kullanılacağı belirtildi.

Yardım fonu kurma kararının, Kuveyt`in talebi üzerine alındığını ve çalışmalarının da gelecek ay başlayacağı kaydedildi.

DB


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir