• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Covid-19 nedeniyle ertelenen ayakkabı fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odasının destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen “31’nci Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES) düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) düzenlenen ve Covid-19 salgına karşı tüm tedbirlerin sıkı alınarak gerçekleştirildiği fuarın açılışına yurt içi ve dışından 250 firma katıldı.

 

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in üretim gücüne dikkat çekerek fuarın hayırlı olmasını diledi.

Gül, “Kent içinde ve diğer toplam 8 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile üretime ve ihracata devam ediyoruz. Belediyelerimiz, odalarımız ve diğer kurumlarımızla el le vererek kentimiz ve ülkemiz için çalışıyor üretiyoruz. 2023 yılına kadar mevcut OSB’lere eklenecek 5 OSB ile toplamda 13 OSB ile üretimi sürdüreceğiz. Bunlar kağıt üzerinde olan OSB’ler değildir. Şahinbey OSB’ye talep topladık ve 13 kat fazla talep oldu. Bu şehrin gücünü ve potansiyelini gösteriyor. Gaziantep’in girişimcilerini, müteşebbislerini gösteriyor. Fuarımızın sektöre, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

“Ayakkabı sektörü bizi geleceğe taşıyacak önemli bir sektörümüz”

2001 yılında bin 200 metrekare ile başlanan GAPSHOES fuarının bugünkü geldiği boyutunun gurur verici olduğunun altını çizen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, “Kent olarak o zaman koyduğumuz hedeflere, vizyona bugün ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep’i geleceğe taşıyacak sektör olarak belirlediğimiz ayakkabı sektörümüzü fuarcılıkla tanıştırmak için yola çıkmıştık. 20 yıl sonra belirlediğimiz hedefler doğrultusunda fuarımızın bugün 31’ncisini açıyoruz. Gaziantep bugün fuarcılıkta ilk 5 içinde. Bunların hepsi belirlenen hedefler doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu başarıda emeği geçen Gaziantep Sanayi Odamıza, Akort Fuarcılığa ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayakkabı sektörü desteklenmeye değer ve bizi geleceğe taşıyacak önemli bir sektörümüz. Ayakkabı sektöründe önemli bir yere gelmiş durumundayız. Bu sektörümüzde markalaşma ve inovasyon çalışmaları yaparak sektörü daha da ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Sorun üretmeden çözüm üreterek yolumuza devam ediyoruz. Bu başarılar akşamdan sabaha olmadı. Çok zorlu şartlarda çalışmalar yaparak bugünlere gelindi. İşte bugün 250 firmanın katıldığı fuarımızı açıyoruz. Kent olarak her türlü zorlu koşulda çalışan bir Gaziantep ruhu var. İçinde bulunduğumuz süreç bize dijitalleşmenin önemini gösterdi. Kendimizi yenilememiz lazım. Kendimizi hızla yenileyerek dijitalleşmeye önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Fuarımız hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgının neden olduğu olumsuzluklara rağmen üretime devam etiklerini belirten Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi de şunları söyledi:

“Bugün de aynı ruh ve heyecanla çalışıyor, üretiyor ve ülkemiz için sağlıktan ekonomiye her cephede örnek bir mücadele veriyoruz. Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak salgına karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Pandemiye ve tüm zorluklara rağmen sanayide ve ihracattaki başarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Gaziantep sanayi ve ihracattaki başarısıyla adından söz ettiriyor. Başarıda en başta sanayicilerimizin girişimciliği, azmi ve kararlığı var. Kent olarak 2020 yılında zorlu koşularına rağmen 7 milyar 935 milyon 814 bin dolarlık ihracat ulaşarak yeni bir rekora imza attık.”

“Gaziantep ayakkabı ve terlik üretiminde ilk sırada”

Yıllık bazda en fazla ihracat yapan iller arasında 5’nci sırada yer alan Gaziantep’in ihracatını en fazla artıran il olduğuna dikkat çeken Ünverdi, “Ayakkabı sektörü de bu rakamlara ulaşılmasında önemli bir paya sahip ve gelişen sektörlerimiz arasında yer alıyor. Gaziantep ülkemizde ayakkabı ve terlik üretiminde ilk sırada gelmekte olup, Türkiye’nin ayakkabı ve terlik üretiminin yüzde 60’ı Gaziantep’ten karşılanıyor. Ulusal ve uluslararası markalara ayakkabı üretimi yapan Gaziantepli ayakkabıcılarımız, ülkemiz ayakkabı ihracatının yaklaşık yüzde 20’lik kısmını tek başına gerçekleştiriyor.” dedi.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Aydan, fuarı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve sektör olarak zor durumda olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu zor dudumdan kurtulmak için çok fedakarlık yaptık. Yaptığımız fedakarlıkların meyvesini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Esnafların borçları ertelendi. Gelinen süreçte mutluyuz. Esnaflarımızın yüzü gülüyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de Covid-19 salgını sürecinde yapılan fuarın önümüzdeki süreçte daha güzel çalışmaların başlangıcı olmasını temenni ederek, 2021 yılında sektör olarak daha güzel kazançlar elde edecekleri, yeni hedeflere, yeni ufuklara doğru yol alacakları bir yıl olmasını diledi.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları ziyaret ederek firma temsilcilerine hayırlı olsun dileklerini ilettiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir