• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : Mali Mücahitlerin komutanı şehit edildi

Cezayir Televizyonu En-Nehar`ın geçtiği haberlere göre, mücahitlerin komutanı Abdulhamid Ebu Zeyd, Fransız işgal kuvvetleri ile girdiği çatışmada şehit edildi.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Anestezi çalışanları: \"Saygı istiyoruz\"

Bölgedeki resmi ve özel hastanelerde çalışan çok sayıda anestezi uzmanı ve teknisyen çalışma koşullarını protesto etmek için kefenli eylem yaptı.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Muhasebeciler günlerini ;buruk; kutluyor

Değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Erkan Azizoğlu, Muhasebe haftasının 23`sünü gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, \"Ülke genelindeki 76 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odası`na kayıtlı, 90 bin meslek mensubu, 17 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak\" diye konuştu.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Kralkızı-Dicle sulama projesi

Diyarbakır`ın Dicle ilçesi Kralkızı-Dicle Sulama Projesi kapsamında toplam 1 milyon 300 bin dekar alanın sulanma çalışmalarına hızla devam ediliyor. Proje kapsamında tarım alanlarını cazibeli olarak sulayacak ana kanalın 125 km`lik kısmı tamamlandı.

 

HABER DİYARBAKIR: `Veda Hutbesi evrensel bir beyannamedir`

Diyanet Vakıf Sen Van İl Başkanı Ferit Önür, Veda Hutbesinin tüm insanları kuşatıcı bir evrensel beyanname hükmünde olduğunu söyledi.

 

DİYARINSESİ: Diyarbakır`da hırsızlık olayları esnafı çileden çıkardı

Diyarbakır`da ardı arkası kesilmeyen hırsızlık ve kapkaç olayları esnafı adeta çileden çıkardı. Valiliğe yürüyen esnaf, İl Valisinden gereken önlemleri almasını istedi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Mayınsız Bir Dünya ve Türkiye konferansı yapıldı

Katılımcılar, tüm dünyada kara mayınlarının hâlâ yol açmakta olduğu yıkıcı etkilere son vermek için düzenlenen Bacağını Ödünç Ver kampanyasına, paçalarını sıyırarak destek verdi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Askere \"bal\" diye şurup satmışlar

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı`nca alımı yapılan 1 ton 228 kilo balın yapılan analizlerinde, aromalı şurup olduğu belirlendi.

 

ÖZDİYARBAKIR GAZETESİ: 10 bin imza gönderilecek

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği gibi kurumların 14 Şubat tarihinde ortaklaşa düzenledikleri `Sağlıkta Şiddet Sempozyumu`nun sonuç bildirgesi açıklandı.

 

GAZETE DİYARBAKIR: 3 Mart`ta kadınlara ücretsiz ulaşım

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının yapılacağı 3 Mart günü otobüsler kadınlara ücretsiz olacak. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir