• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Yetimler 10 ilde binlerce fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - İHH İnsani Yardım Vakfı, bakımını üstlendiği yetimler ile birlikte fidan dikme etkinliği düzenledi. \"Toprağa Yeşil Bir Fidan, Kalplere Sıcak Bir Selam\" sloganıyla 2 Mart Perşembe günü İstanbul Arnavutköy Tayakadın Mevkii`nde düzenlenen etkinliğe, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşimi Baltacı, İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, yetim çocuklar, aileleri ve çok sayıda gönüllü katıldı.

 

Fidan dikme etkinliğinden önce konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşimi Baltacı \"Burada birkaç güzelliği bir arada yaşıyoruz. Hem peygamber efendimizin emri olan ağaç dikmeyi yerine getiriyoruz, hem de ilgiye ve alakaya en çok ihtiyaç duyan yetim çocuklarımızla birlikte sosyal bir etkinlik gerçekleştiriyoruz\" dedi.

 

İHH`nın bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde 39 ülkede 230 projenin hayata geçirileceğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, düzenledikleri fidan dikme etkinliğinin eş zamanlı olarak Türkiye`de 10`dan fazla ilde gerçekleştirildiğini ve böylece
binlerce fidanın doğaya kazandırıldığını belirtti. ÇEKÜD ile birlikte bu tür faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Aydın etkinliğe katılan ve yetimlere destek veren herkese teşekkür etti.

 

ÇEKÜD olarak her yıl onlarca ağaçlandırma çalışmasına imza attıklarını belirten Başkan Süleyman Yorulmaz; \"Uluslararası çapta gerçekleştirdiği faaliyetlerle takdir toplayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bugün hiçbirimizin göz ardı etmemesi gereken çocukları sevindirmek için elinden geleni
yapmaktadır. ÇEKÜD olarak bir nebze de olsa bu gayrete katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize.\" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından ÇEKÜD yetkilileri tarafından fidanın nasıl dikileceği konusunda katılımcılara bilgi verildi. İlk fidanı Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşimi Baltacı, İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ve ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz yetim çocuklarla birlikte dikti.

 

Aileleri ve yetim gönüllüleri ile birlikte fidanlarını toprağa diken çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Arnavutköy Belediyesi`nin ikramı olan öğle yemeğinin yenilmesinin ardından program sona erdi. (Ayetullah Turgut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir