• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Çin'de Kovid yeniden yükselişte! Gıda ve ilaç sıkıntısı büyüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'de 2019 yılının son ayında ortaya çıkan Yeni Tip Koronavirüs ( Kovid-19) yeniden yükselişe geçiyor. 23 Ocak 2020'de ilan edilen 76 günlük karantinanın ardından vaka ve can kaybı sayısı dünyanın geri kalanına oranla düşük seyreden Çin'de korkulan oldu. Çin'de salgın yeniden vaka sayıları yükselişe geçti. Resmi makamlardan elde edilen verilere göre ülke genelindeki vaka sayısı 124'e çıktı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada bu artışın Mart 2020'den beri en yüksek seviye olduğu belirtildi.

117'si yerel kaynaklı olan enfeksiyonun 67'si Cilin'de 35'i Heilongcian, 11 ise Hebei'de görüldü. Resmi verilere göre 89 bin 115 vaka görülen Çin'de Kovid kaynaklı 4 bin 635 kişi öldü.

AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA
Kovid vakalarının yükselmesi nedeniyle birçok eyalette yeniden kapanmaya başlayan Çin'in kuzeydoğusundaki Cilin yakınlarındaki 2 milyon nüfuslu Tonghua’da yaşayanlar gıda ve ilaç temini konusunda sorunlar yaşıyor. Açlık ile karşı karşıya kalan Tonghua 18 Ocak'tan beri tecrit altında tutuluyor. Sadece iki üç günlük yiyeceklerinin kaldığını sosyal medyadan duyuran Tonghua'lılar gıda ve ilaç kıtlığından dolayı şikayet etmeye başladı. Uluslararası kamuoyu bu konuya geniş yer verirken, Tonghua’da görevli yetkililer özür dileyerek bu sorunu çözmek için girişime başladıklarını açıkladı.

The Guardian'ın haberine göre Tonghua'da bu ay 50'si asemptomatik olan toplam 246 koronavirüs vakası bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir