• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Adıyaman`da vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN -Defterdarlık tarafından Polisevinde 2012 yılının vergi rekortmenlerinin ödüllendirilmesi nedeniyle düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, Defterdar Şefik Tongal, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri ile işadamları katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Defterdar Şefik Tongal, \"24. Vergi Haftasını 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, \"Vergi Haftasının kutlanmasının temel amacı, ülkemizin olmazsa olmazlarından olan, devlet bütçesinin denkleştirilmesinde çok büyük yer tutan, vergi bilinç ve kültürünün toplumun bütün kesimlerine yansıtılmasıdır. Vergi bilinç ve kültürünü toplumun bütün katmanlarına yaygınlaştırdığımız oranda vergi kayıp ve kaçağını azaltmış oluruz. 2012 yılında %102 oranında vergi tahsilatı yaptık. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum\"dedi.

 

Tahsil edilen vergi noktasında Adıyaman`ın ilk sıralarda olmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Tahsil edilen vergi oranında Adıyaman ilimiz Türkiye`de 6. sırada yer almakta ve vergi tahsilat oranı ise %102`dir. Adıyaman ili olarak başarıya ulaştığımız, tahsil etiğimiz vergi oranlarında açıkça görülmektedir. Adıyaman`da vergi tahakkuku 223 Milyon 245 Bin 569 TL olurken, 2012 yılı sonu itibariyle 227 Milyon 693 Bin 864 TL vergi tahsil edilmiştir. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm Defterdarlık çalışanlarına teşekkür ediyor, ilimizde bu başarının gerçekleşmesine vesile olan tüm vergi mükelleflerine de şükranlarımızı sunuyorum\" dedi.

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2012 yılında ödedikleri Gelir ve Kurumlar Vergisi ile Adıyaman`da ilk 5`e giren Kurumlar Vergisi birincisi Güney Yıldızı Petrol A.Ş, Kurumlar Vergisi ikincisi Ersil İnşaat Hazır Yemek Gıda, Kurumlar Vergisi üçüncüsü Vetal Hayvan Sağlığı Ürünleri A.Ş., Gelir Vergisi üçüncüsü Zeki Aslan, Kurumlar Vergisi, dördüncüsü Özcan Öncebe, Kurumlar Vergisi beşincisi Güçlü Taşıt Muayene İstasyonu A.Ş. ve Gelir Vergisi beşincisi Tevfik Tilek`e Vali Mahmut Demirtaş ve İl Protokolü tarafından plaketleri verildi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir