• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Öğrencilere sivil savunma eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Sivil Savunma Haftası nedeniyle Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitim amaçlı deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.
Okul Müdürü Fethullah Bilgiç, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tatbikattan önce sivil savunma uzmanları Bilal Vural, Ethem Özmen, Abdullah Yıldırım ve Çetin Özmen, Kocatepe İlköğretim Okulu öğrencilerini, doğal afetlerde ve tehlikeli durumlarda yapılması gerekenler hususunda bilgilendirdi.

Daha sonra olası bir deprem ve yangın anında yapılması gerekenler tahliye tatbikatı ile canlandırıldı. Tahliye tatbikatında depremin başladığını bildiren siren sesinin duyulmasıyla öğrencilerin binayı kısa bir süre içerisinde izdihama yol açmadan boşaltmaları sağlandı.

Deprem tatbikatından sonra öğrencilere, sivil savunma ve olağanüstü bir durumda alınacak önemleri sinevizyon eşliğinde anlatan Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Bilal Vural, afet öncesi ve sonrasıyla sivil savunmanın önemi konusunda öğrencilere bilgi verdi.

 

Vural, olağanüstü bir durumda can ve mal kaybını en aza indirmek demek olan sivil savunmanın önem verilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Kocatepe İlköğretim Okulu Müdürü Fethullah Bilgiç de, öğrencilere olası bir afet ve yangında nasıl davranılacağı konusunda genel bilgiler verdiklerini belirtti.

 

Amaçlarının öğrencilere sivil savunmayı tanıtmak olduğunu söyleyen Bilgiç, \"Öğrencilerimize olaylar karşısında davranacakları konusunda da uyarılarda bulunduk. Anlattıklarımızı öğretmen ve öğrenciler ile birlikte uygulamalı olarak yaptık. Bu tatbikatlar sayesinde öğrencileri doğal afetler karşısında daha bilinçli bir şekilde hareket etmelerini ve olası doğal afetlerin sonuçlarından zarar almadan kurtulabilmeyi öğretiyoruz.\" dedi. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir