• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : 16 yıl önce neler yaşanmıştı?

Mimarları yanılsa da demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat süreci, yıl dönümünde bir kez daha sorgulanıyor. On binlerce mağduru ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacak. Yaralar zor da olsa sarıldı, yargı o dönemi soruşturmaya başladı.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: `Olabilir mi?

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Et Balık Kurumu Müdürlüğü`nde makam odasında Müdür ve Müdür yardımcısının kavgası sonrası ortaya atılan, `Menfaat yüzünden kavga çıktı` söylentileri üzerine bakanlık idari inceleme ve soruşturma başlatmıştı. Bu olay gazetelere ve televizyonlara da bu şekilde yansıtılmıştı. Et Balık Kurumu ile ilgili yolsuzluk dosyasında yer alan bazı bilgiler çok fazla dikkat çekmezken, en önemli hususlardan biri olan Müfettişlerin kavgadan ne kadar önce yolsuzluklar konusunda bilgilendirildiği ise halen esrarını koruyor. Müfettişlerin şikayete neden olan konuyu şikayet tarihi itibari ile araştırmak yerine karşılıklı hakaretleri araştırması dikkatlerden kaçıyor. Tam bu noktada tarihlerin karmaşıklık ise bir sürü `ACABA`yı ve aslında bu olay kapatılmak istenmiş `OLABİLİR Mİ` gibi soruları akıllara getiriyor.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Diyarbakır`daki toplantı gösteri ve yürüyüş yerleri açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerler Valilik onayı ile ilan edilerek uygulamaya konuldu.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Öğrencilerin çamurlu okul yolu çilesi

Hakkari`nin Yüksekova ilçesine bağlı Tatlıcak köyünde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler, araçlar çamurlu köy yoluna giremediği için her gün 5 kilometre yürüyerek okula gidip gelmek zorunda kalıyor.

 

HABER DİYARBAKIR: \"Sizi Seviyoruz!\" reklamını halka sorduk

Polisin verdiği reklamlara duraklarda bekleyen vatandaş ve seyyar satıcılar ironi ile yaklaştı.

 

DİYARINSESİ: 28 Şubat`ın açtığı tahribat halen telafi edilmedi

Kara bir leke olarak Türkiye tarihine geçen 28 Şubat Post Modern Darbesi`nin 16. yılı nedeniyle bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, darbenin açtığı tahribatın halen telafi edilmediğini belirtti.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Pınarcı katliamı mağdurlarından çözüm sürecine destek

Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyüne 26 yıl önce PKK mensuplarınca yapılan baskında 30 yakınını kaybeden aileler, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdiler.

 

YENİ YURT GAZETESİ : Vali Mustafa Toprak, çözüm sürecini değerlendirdi

Hasta Yakınlarına Şefkat Evi Projesi kapsamında hasta yakınlarına her sabah sunulan kahvaltıya katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çözüm sürecini değerlendirdi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Okul yolu tehlike dolu

Yüksekova`da 7 okulda eğitim gören binlerce öğrencinin kullandığı İpek Yolu`nda alt ve üst geçitlerin bulunmaması ve kar yağışı nedeniyle kaldırımlarla yol kenarlarında biriken karların tam olarak temizlenmemesi trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

 

ÖZDİYARBAKIR GAZETESİ: Doktor oldu

İlkokul 1. sınıfta Türkçe bilmediği için okuldan atılan Lokman Balyen, büyük bir başarı örneği göstererek, tıp fakültesine girip, üniversiteyi ikincilikle bitirdi. Dr. Balyen , \"Ben süslenmiş rüyalarla okula kaydedilirken yıkılmış hayallerle köyümün yolunu tuttum. Ortaokul yılları benim için tıp fakültesinden daha zordu\" dedi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: 7`den 70`e herkes için

Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi verdiği hizmet çeşitliliği ve kalitesiyle geleneksel kütüphane algısını değiştiriyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir