• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Darbeciler pardon diyerek kurtulmamalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan, 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiriyle siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen \"Postmodern Darbe\"nin, üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribatın, ne yazık ki, telafi edilmediğini belirtti.

\"Darbeciler Pardon\" diyerek Kurtulmamalıdır, diyen Aydın Kalkan, \"TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon raporunun tespitine göre millete 381 milyar dolarlık bedel ödeten, oluşturduğu etki nedeniyle kamu açıkları marifetiyle devlete 7 yılda 75 milyar dolar faiz yükü getiren 28 Şubat`ın sermayeyi hizaya getirmek için esnafa ve işadamlarına uyguladığı baskı ve yıldırmalar, inancı dolayısıyla bazı kamu çalışanlarına yaptığı zulümler milletimizin hafızasında hâlâ tazeliğini korumaktadır.\" ifadelerini kullandı.

Tarihe kara leke olarak geçmiştir
Dönemin Başbakan`ı Necmettin Erbakan`ın gösterdiği mukavemetle tarihe geçtiğini vurgulayan Kalkan şunları söyledi: \"Dönemin Başbakan`ı merhum Necmettin Erbakan`a siyasallaşmış yargı adamları, tetikçiliğe soyunmuş karargâh medyası ve devlet terbiyesinden nasibini almamış müsvedde paşalar ve onlara yardakçılık yapan köşe tutmuş maşalar tarafından yapılanlar ise siyasi hayatımıza kara bir leke olarak geçmiştir. 27 Şubat 2011`de vefat eden 28 Şubat`ın siyaseten mağduru ve millet adına bedel ödeyen 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan`ı rahmetle anıyor ve `Savunan Adam` olarak tarihe geçen Sayın Erbakan`ı milletin de unutmayacağını düşünüyoruz.

Yeni Anayasa bir önce yapılmalıdır
Eğitim-Bir-Sen olarak, 28 Şubatların,12 Eylüllerin, 12 Martların ve 27 Mayısların bir daha yaşanmaması adına darbelerle millete bedel ödetenlerin de yaptıkları hukuksuzlukların ve derebeyliklerinin bedelini ödemelerini, mağdurların haklarının ve itibarlarının iadesini, darbe dönemi mevzuatının ayıklanarak kalıntılarının temizlenmesini; milletin ortak beklentisi olan hak ve özgürlüklerin öne çıktığı, bireyin merkeze alındığı, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan yeni bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.\" diye konuştu. (Cihat Kaçar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir