• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan: Tekrar kazanacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan, gelecek haftadan itibaren salgın tedbirlerinde değişiklik olana kadar Yüksek Seçim Kurulu takvimine uygun şekilde pazartesi, salı ve çarşamba günleri il kongrelerine devam edeceklerini dile getirerek, şubat ayının son günlerinde planladıkları İzmir, Ankara ve İstanbul kongreleriyle bu süreci tamamlamayı hedeflediklerini anlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece büyük kongre öncesi tüm hazırlıkların bitmiş olacağına işaret ederek, "AK Parti kendini yenileme kabiliyeti en yüksek partidir. Her kongremizde, her seçimde kadrolarımızı sürekli yeni isimlerle, yeni seslerle, yeni nefeslerle tahkim ederek yönümüzü geleceğe dönerek yolumuza devam ediyoruz." dedi. 

AK Parti'nin kadın ve gençlik kollarıyla Türkiye'nin en geniş tabanlı partisi durumunda olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Üye sayımızı salgın şartlarına rağmen sadece geçtiğimiz yıl 1 milyon artırmış olmamız, milletimizin partimize sahip çıktığının işaretidir. Sizlerden beklentimiz, milletimizin kalbindeki bu sevgiyi yılın her günü partimize desteğe dönüştürecek bir muhabbet iklimi oluşturmanızdır. Medya ve sosyal medya mecraları elbette önemlidir ancak siyasette asıl belirleyici olan yüz yüze ilişkidir. Belki başka partiler için bu mümkün olmayabilir ama AK Parti bakımından milletimizin her bireyine ulaşmanın hiçbir zorluğu yoktur. Türkiye'nin en çok üye sayısına, en yaygın teşkilat ağına, en güçlü faaliyet imkanlarına sahip partisiyiz. Şayet buna rağmen gönlünü kazanmak için ulaşmadığımız, kapısını çalmadığımız, hasbihal etmediğimiz, derdini, talebini dinlemediğimiz tek bir kişi dahi varsa bu bizim eksiğimizdir. "

Türkiye'de siyaseti, söylemi ve uygulamalarıyla rekabetle izah edilemeyecek sınırların dışına çıkartan bir anlayışla karşı karşıya olduklarını belirten Erdoğan, eskiden ancak marjinal kesimlerde rastlanabilecek söylem ve yöntemlerin, ülkenin en büyük ikinci partisinin siyasetinin merkezine yerleştiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aslında biz bu anlayışı muhatap almak istemiyoruz ama öyle şeyler söylüyor ve yapıyorlar ki milletimize olan saygımız gereği cevaplarını vermek, hadlerini bildirmek, hak ettikleri şekilde davranmak mecburiyetinde kalıyoruz. Mesela bu zihniyetin temsilcisi olan zat dün yine bühtan üzerine bühtan sıraladı. Neymiş efendim 'CHP, Türkiye'yi büyütmüş, AK Parti Türkiye'yi büyütmek için çalışmamış.' Kısmen doğru bir tespit. Gerçekten de CHP tarihi boyunca hep Türkiye'nin sorunlarını, sıkıntılarını, dertlerini, ayağındaki prangaları büyütmüş bir partidir." diye konuştu.

Milletin hafızasında CHP'nin, büyük acıların, büyük zulümlerin partisi olduğunu, bugün de aynı misyonu yerine getirdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: 

"AK Parti ise CHP'nin başımıza sardığı bu büyük sorunların hepsini ortadan kaldırmak için çalışmıştır. Her birini milletimizin çok yakından bildiği icraatlerimizin büyüklüğü ise bu tartışmanın konusu dahi olamaz. Bunu söyleyen kim? Hayatında karar verici olarak tek bir saniye görev yapmamış, tek bir konuda ifade ortaya koymamış, irade ortaya koymamış Sosyal Sigortalar Kurumunu batırmış, milletin ve memleketin adına tek bir işe omuz vermemiş birisi. Sadece bu kadarla da kalmıyor ve devam ediyor, 'Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz' diyor, arkasından da bir sürü laf kalabalığıyla asıl niyetini gizlemeye çalışıyor. Tabi bunlar alıştılar yıllarca darbecilerden, vesayetçilerden, cuntacılardan cumhurbaşkanı seçmeye."

Erdoğan, kim ne derse desin partide, hükümette, Mecliste, yatırımlarda, dış politikada kendi işlerine bakacaklarını dile getirdi. Çünkü milletin kendilerinden hizmet beklediğini vurgulayan Erdoğan, önceliklerinin ülkenin güvenliği ve huzuru ile birlikte milletin her bir ferdinin iş, aş, sağlık, eğitim adalet gibi temel beklentilerine cevap verecek projeler geliştirmek ve bunları uygulamak olduğunu vurguladı.

Devletin ve siyasetin de bunlar için var olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5 katı, 10 katı hizmet gerçekleştirmemiz elbette önemlidir. Ama asıl yapacaklarımız daha ileridedir. Ülkemizi, 2023 hedeflerine tamamen ulaştırmadan bize durmak, duraksamak, bir anı bile boşa geçirmek haramdır. Evlatlarımıza 2053 vizyonunu hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakamazsak gözümüz açık gider. Rabb'im bize büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek tarihe ismi hayırla anılan bir parti ve kadro olma şerefini inşallah nasip eyler. Bunun için hep birlikte gece gündüz çalışmalıyız. AK Parti teşkilatlarında görev alan her bir kardeşime bu konuda güveniyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir