• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İyilik kanımızda var" sloganıyla yüzlerce ünite kan toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu ile ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen tarafından yapılan ortak yazılı basın açıklamayla kampanyaya destek veren ve kan bağışında bulunan herkese teşekkür ettiler.

"Pandemi nedeniyle kan stoklarımız önemli ölçüde düşmüş vaziyette, kritik eşiğin altına indiğimizi söyleyebiliriz" diyerek, kan bağışı çağrısında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Merkez olarak 2020 yılında ikincisi düzenlenen bu anlamlı kan bağışı kampanyasına Kızılay Malatya Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesinin destek verdiği kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi:

Bilindiği üzere daha önce 2020 Ramazan ayında ilki yapılan kampanyaya Malatya'mızda bulunan İmam Hatip Okullarımızın desteğiyle katılmıştık. Ramazan ayı ve pandemi olmasına rağmen ciddi bir kan bağışı sayısına ulaşmıştık. Genel merkezlerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün çağrısı üzerine 2020 Aralık sonlarında ilimiz İmam Hatip okullarından Selahattin Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Turgut Özal Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaoukulu, Sadrettin Konevi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Rabia Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde başlattığımız kampanyamıza her kesimden destek gelmiştir. Bu süreçte yüzlerce ünite kan toplanmıştır.

"Bir Damla Kan Bir Can Demektir" diyerek kampanyaya maddi manevi destek veren Malatya Valisi Aydın Baruş, milletvekilleri, belediye ve siyasi parti başkanlarına ile basın mensuplarına teşekkür edilen açıklamada şunlar kaydedildi.

"'İyilik Kanımızda var' diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri hayırda yarışan kullarından eylesin diyerek tüm vatandaşlarımıza sizin aracılığınızla şu çağrımızı yaparak, 'Bir ünite kan vererek bir canın kurtuluşuna vesile olmanın mutluluğunu yaşamaya var mısın?" (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir