• DOLAR 32.427
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2381.948
  • ...
Adana AGD`den Şahadet Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, `Bedir`den Gazze`ye` konulu Şehadet Gecesi etkinliği düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi`nde yoğun katılımla gerçekleşen etkinliği bay ve bayanlar ayrı bölümlerden izledi. 19.30`da Fahrettin Tak hocanın Kuran tilaveti ile başlayan program, şiirler ve şehitleri anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

 

Geceye konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Abdullah Çalışkan, şahadet konusunu anlattı. Şehit olmanın Allah`a kavuşmanın en güzel şekli olduğunu anlatan Çalışkan; \"kişi neden şehit olmak ister? Çünkü kendisinin en fazla sevdiği şey, nefsidir. Onu Allah yolunda feda etmek ister. Ayeti kerimeleri okuduğumuzda Allah`u Teâlâ, ilk başta malla infak etmeyi, sonra nefisle infak etmeyi emrediyor\" dedi.

 

Şahadetin faziletine de değinen çalışkan; \"Sahabelerin en büyük arzusu Allah`a kavuşmaktı. Allah`u Teâlâ`ya acaba nasıl daha yakın oluruz? Onların arzusu o idi. Sahabeler soruyorlardı: Hacların en faziletlisi hangisidir? Sadakaların en faziletlisi hangisidir? Bir sahabe soruyor: Amellerin en faziletlisi hangisidir ya Rasulullah? Efendimiz (SAV); `Allah`a iman etmek ve Allah yolunda cihat etmektir` buyuruyor. İman`dan sonra en büyük amel Allah yolunda cihat etmektir.\"dedi. Cihat eden ve şehit olanların Allah katındaki mertebesini anlatan Çalışkan`ın konuşması ilgiyle dinlendi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir