• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
İspiyonculukta yeni dönem: siber ispiyonculuk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Portekiz ve Romanya gibi Avrupa devletlerinin bilişim ağlarına \"Mini-Duke\" adlı virüs ile saldırılarda bulunan kişi veya kişilerin aynı zamanda ABD, Macaristan, Belçika ve Ukrayna gibi ülkelerdeki belli başlı kurum ve kuruluşları da hedef aldıkları tespit edildi.

 

20 ülkenin önemli kurum ve kuruluşlarının bu siber saldırıdan kötü bir şekilde etkilendiğini ifade eden bilişim uzmanları, bunun basit bir siber saldırı olmadığı, aksine ispiyonculuk için önceden belirlenmiş hedeflere gönderilen \"siber ispiyonculuk virüsü\" olduğu bilgilerine yer verdi.

 

PDF uzantılı belgeleri okumak için kullanılan AdobeReader adlı programdaki basit bir boşluktan faydalanan virüs, hedeflenen bilgisayara anında kendini kaydedip ilgili bilgileri kopyalayıp göndermeye başlıyor. Adobe Reader virüsün faydalandığı boşluğu kapatmak için programı güncelleme önerisinde bulundu.

 

Bilişim uzmanları tarafından \"yeni, kendine has ve tanınmayan bir taktik ile saldırı\" olarak değerlendirilen siber saldırının arkasında bir ülkenin olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. (Ahmet Fırat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri