• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Bilgi teknolojiye dönüştürülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Üretilen bilginin katma değer kazandırılarak reel sektöre aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında \"Türk Patent Enstitüsü ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arasında \"Türk Patent Enstitüsü İşbirliği Protokolü\" imzalandı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kütüphane Gösteri Merkezi`nde düzenlenen imza törenine rektör yardımcıları, senato üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden yaptı.

İYTE için çok önemli bir adım attıklarını belirten Güden, \"İnovasyon merkezinde yer almasını planladığımız teknoloji transfer ofisini hayata geçirebilmemiz adına çıktığımız yolda bugün bu imzayla bir üst seviyeye çıkıyoruz\" diye konuştu.

Önümüzdeki yıllarda patent konusunun daha da önem kazanacağına dikkat çeken Güden, \"İYTE akademisyenlerinin, sınaî mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmelerini sağlamayı, ulusal ve uluslararası her türlü bilgi ve dokümana ulaşmalarının kolaylaştırmasını hedeflediğimiz bu protokolün araştırmacılara büyük katkı sağlamasını bekliyoruz\" dedi.

\"Sınaî Mülkiyet Hakları ve Üniversiteler\" başlıklı bir konuşma yapan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, İYTE`deki gelişmelerin umut vaat ettiğini belirterek, \"Üst düzey araştırma yapmaya odaklı bir üniversiteyle işbirliği protokolünün imzalanması, ülke ekonomisinin ivme kazanmasına olumlu bir etki yapacaktır. Üniversitelerde yapılan buluşlar ticarileştirilmelidir\" ifadelerini kullandı.

Üniversite ve buluş sahiplerinin patentten pay almasını sağlayacak Bayh-Dole yasasının TBMM`de imza sürecinde olduğunu vurgulayan Asan, \"Öğretim üyelerimizin uluslararası platformda akademik yayın performansında gösterdiği başarıyı, patent konusunda da göstermeleri gerekiyor. Üniversiteler, bilgiyi sosyal ve ekonomik değere dönüştürebilen kurumlar olmalıdır\" dedi.

Törende Türk Patent Enstitüsü tanıtım filmi gösterildi.
Tören, soru cevap bölümüyle sona erdi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir