• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Şırnaklı anneler: HDP kendi çocuklarını Avrupa’ya bizim çocukları dağa gönderiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evlatları PKK tarafından kaçırılan anneler her hafta perşembe günü yürüyüş düzenleyerek evlatlarını geri istiyor.

Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde bir araya gelen anneler, ellerinde çocuklarının resimleriyle sık sık "Kahrolsun PKK, tırnakçı HDP" sloganları attı.

Evlatlarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını dile getiren anneler yürüyüşünü HDP il binasına kadar sürdürdüler. İl Binası önünde de HDP’ye tepki gösteren anneler, evlatlarının geri verilmesini istedi.

5 yıl önce, 14 yaşındayken, dağa kaçırılan oğlu Doğan için eyleme katılan Hamdiye Arslan, HPD’lilerin çocuklarını Avrupa ülkelerine gönderdiğini halkın çocuklarını ise dağa gönderip silahı reva gördüğüne dikkat çekti.

7 yıl önce, 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Metin için HDP il binası önüne gelen Emine Üstek ise HDP’nin, çocukları PKK’ye verdiğini ifade ederek, "Hayatta olduğum sürece oğlumu alana kadar burada olacağım. Allah hakkımızı bunlarına bırakmasın. Artık yeter! Evlatlarımız çocuktur, 14 yaşındadır, bize geri versinler." dedi.

Arslan, çocuğunu alana kadar eylemlerini sürdüreceğini söyledi.

Nadire Güngör de 18 haftadır eyleme katıldıklarını ifade ederek, "Gençlerimiz evlerine gelene kadar eylemimizi sürdüreceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir