• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten Kantin İşletmecileri Derneğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi nedeniyle örgün eğitime ara verildiğinden dolayı 7 aydır iş yapamayan kantinci esnafı zor günler geçiriyor. Yaklaşık 2 bin 500 kantin işletmeci ve çalışanı, aileleriyle beraber yaklaşık 10 bin kişi mağdur oluyor. 7 aydır çalışamayan ve ev kirası, elektrik, su, vergi, işçi ücreti, BAĞ-KUR, SGK gibi borçları ödeyemez duruma gelen kantinci esnafı çalışanları, kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak istiyor.

Salgın dönemi boyunca mağduriyet yaşayan kantinci esnafını temsilen Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Seyithan Atabey’i ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının çözümü için ilgili mercilere görüşeceklerini söyledi.

İl Başkanı Dinç’e, kantinci esnafının yaşadığı sorun ve taleplerini aktaran Atabey, pandemiden etkilenen kantinci esnafına kira indirimi, yanlarında çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilmesi, elektrik, su, doğalgaz ve tüm kredi borçlarını yılsonuna kadar ertelenmesi, kapalı olduklarından dolayı İŞ-KUR bünyesinde okullarda çalışma isteklerini iletti.

Son olarak tetikçi –sözde- bir gazetecinin kendilerine yönelik attığı iftiralara da değinen Atabey, yapılan bu yalan haberle ilgili olarak gerekli hukuki işlemlerin devam edeceğini belirtti.

Ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Atabey, Dinç’e yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’e, İl Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit İleri eşlik etti. (İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir