• DOLAR 32.402
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2382.971
  • ...
Yeni Yılın İlk Sürprizlerinden Biri: Xiaomi Mi 11 Pro
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teknoloji dünyasında adından sıklıkla söz ettirmeye devam eden Çin kökenli Xiaomi, yeni amiral gemisinin ilk olarak bilgilerini piyasaya sürmüştü. Xiaomi Mi 11 ailesine mensup olan yeni akıllı cihazı “Pro” ismi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Görüntü olarak da bir amiral gemisine yakışacak cinsten özelliklere sahip Xiaomi Mi 11 Pro hakkında detaylı bilgiler için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

2021 yılının şubat ayında tanıtılması beklenen cihazın meraklılarına piyasaya sürülen görselleri birtakım fikirler de verecek. Xiaomi Mi 11 Pro kamerası kullanıcıların dikkatini ilk çekecek yerlerden biri olacak. Arka kısımda yer alan kamera 120 x 200m getiren periskop bir kamera olarak meraklılarının karşısına çıkıyor. Bu kamera özelliği ise diğer Xiaomi Mi 11 modellerinden farklı olarak görülüyor. Arka kısımda yer alan kamera 108 MP çözünürlüklü olup f/1.85 aralığında bir sensör ile kullanıcılarına sunuluyor. Ayrıca 13 MP ve 5 MP olmak üzere iki kamera daha cihazın arkasına yerleştirilmiş durumda. Ön kamera ise 20 MP çözünürlüğe sahip olarak tasarlanmış.

Ekran özelliklerine bakacak olursak Mi 11 Pro’nun da diğer Mi 11 modelleri ile aynı ekran özelliklerine sahip olacağı söylentiler arasında yer alıyor. Xiaomi Mi 11 Pro ekranı nasıl olacak diye soranlar için kavisli, 6.81 inç büyüklüğünde bir AMOLED ekran olduğunu söylemek yerinde olacaktır. Akıllı cihazların en büyük sorunu olan düşme ve darbeler için de bu modelde bir çözüm sunuluyor. Bu çözüm de Corning Gorilla Victus ile kaplanan bir ekran. Ekran yenileme hızı da 120 Hz olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi kavisli bir yapıya sahip olması, cihazın kolay bir şekilde elde tutulmasında rol oynuyor. Xiaomi Mi 11 Pro ağırlığı 196 gram olup kalınlığı ise 8.06mm olarak tasarlanmış. Cihaz ekranında parmak okuyucu sistem de yer alıyor.

Snapdragon 888 işlemcisinin yer aldığı Xiaomi Mi 11 Pro cihazı, sahip olduğu RAM bellek sayesinde de rakiplerini sollamaya aday olarak görülüyor. Rakiplerinden onlarca kat daha iyi bir bellekle kullanıma sunulacak. Depolama belleği de yine yüksek bir değerle kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Kaynak : Teknogaste

Bu haberler de ilginizi çekebilir