• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist işgal rejimi gasp ve yıkım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusuna bağlı yıkım makineleri, Baka El-Garbiyye ile El-Muselles beldeleri arasında yer alan Es-Sehliyye bölgesinde ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilere ait bir evin duvarını yerle bir etti.

İşgal ettiği Filistin topraklarında terör estiren işgal rejimi, sadece 2020 yılında Kudüs ve Batı Şeria başta olmak üzere değişik yerlerde ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü 729 yapıyı yerle bir etti.

İnsan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından hazırlanan raporda, işgalcilerin çok sayıdaki binayı yıkması nedeniyle 519’u çocuk olmak üzere 1006 Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

İşgalciler, Tubas kentinin doğusunda yer alan Teyasir köyüne baskın düzenleyip Filistinlilere ait bir buldozere el koydu.

Tubas ve Ağvar ili yerleşim projeleri sorumlusu Mutez Bişarat, işgalcilerin, yıkımlara son 10 yıldır hız verdiğini belirtti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün köylerine sık sık baskın düzenleyen işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri alıkoyuyor, özel mülklerine el koymanın yanında fiziki şiddete başvuruyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir