• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İşgalci Hindistan'ın Müslüman Keşmir'i Hindulaştırma planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan yönetimindeki Azad Keşmir'in Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han, Hindistan'ın Müslüman Keşmir'i Hindulaştırma planına ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamaya göre işgalci Hindistan, Müslüman Keşmir'de putperest Hindulara tarım arazileri ve yerleşmeleri için toprak sağlıyor. Bu şekilde Hindistan'ın Keşmir'deki askeri kontrolü artırmayı ve Keşmir'i Hindulaştırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Hindistan'ın ABD Başkonsolosu Sandeep Chakravorty: "Dünyada takip edebileceğimiz bir emsal var"

Hindistan'ın ABD Başkonsolosu Sandeep Chakravorty, 2019 yılının Kasım ayında yaptığı bir açıklamada ülkesinin Keşmir'deki işgalini Filistin topraklarını işgal eden Siyonist rejimine benzeterek, Filistin'de Yahudi yerleşkelerinin kurulduğunu, kendilerinin de benzer şekilde Müslüman Keşmir'de Hindu yerleşkeleri kurmalarının gerektiğini savunmuştu.

Siyonistlerin kendilerine emsal olması gerektiğini dile getiren Chakravorty, Müslüman Keşmir'de kurulacak Hindu yerleşkeleri ile Keşmir'in Hindulaştırılması gerektiğini öne sürmüştü.

Keşmir sorunu

1947 yılında Pakistan’ın bağımsızlığını kazanmasıyla başlayan Keşmir sorunu o günden bu yana devam ediyor.İşgalci Hindistan ile yapılan savaşlar yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Siyonist terör çetesinin Filistin üzerinde uyguladığı zulüm ve stratejilerin aynısını Keşmir üzerinde uygulayan Hindistan, zaman zaman yapmış olduğu kışkırtmalarla Keşmir’i yeni bir savaşın eşiğine getirmiş durumda.

Halkının yüzde 85’inin Müslüman olduğu bölgede yaşayanlar her ne kadar Pakistan ile birlikte hareket etmek isteseler de işgalci Hindistan, bölgenin stratejik konumu ve sahip olduğu yer altı kaynaklarından ötürü buna yanaşmıyor.

Keşmirliler, 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak anıyor

Denetim Hattı'nın her iki tarafında ve dünyanın her yerindeki Keşmirliler, Hindistan'ın anavatanlarını yasadışı olarak işgal ettiğini dünyaya duyurmak için 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak anmaktadır.

Hint Ordusu, 27 Ekim 1947'de Cammu ve Keşmir eyaletlerini işgal etti.

O zamandan beri Hint zulmüne rağmen Yeni Delhi, kendi kaderlerini tayin hakkı için mücadele eden işgal altındaki Cammu ve Keşmir'in cesur Müslüman halkının iradesini kıramadı.

Geçen yıl 5 Ağustos'ta Hindistan, yasadışı olarak işgal edilmiş Cammu ve Keşmir'in uluslararası alanda tanınan ihtilaflı statüsünü değiştirmek ve demografik yapısını değiştirmek için yasadışı ve tek taraflı adımlar attı.

 İktidardaki Hindu milliyetçisi BJP, Keşmir'in özel statüsünü kaldırma kararını 5 Ağustos 2019'da uygulayarak anayasanın Keşmir'e özel statü veren 370 ve 35A maddelerini kaldırmıştı.

Yürürlükten kaldırılan maddelerde Keşmir dışındaki Hindistanlıların Keşmir'de yerleşmesi ve mülk satın alması yasaklanıyordu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir