• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Öğrenciler büyük bir heyecanla Siyer Yarışması’na hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl Türkiye genelinde büyük bir katılımla okullarda düzenlenen Siyer Yarışması, bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak düzenlenecek.

7 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruları alınacak olan “O’nu Oku, O’nu Yaşa” temalı Siyer Yarışması 14 Şubat 2021 Pazar günü online olarak yapılacak. Yarışmada derece yapanlara drone, laptop, tablet, bisiklet ve altın gibi 1001 hediyenin takdim edileceği Siyer Yarışması’na, Gaziantep’te katılacak öğrenciler, büyük bir heyecanla yarışma gününü bekliyor.

Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrenciler, derslerinin olmadığı saatlerde özellikle de hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsatını bilerek Siyer Yarışması'na hazırlanıyor.

 

Siyer Yarışması'na olan ilgi her geçen yıl daha da arterken Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de yarışmaya yoğun ilgi gösteriliyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin büyük bir heyecanla yarışmaya hazırlanması dikkat çekiyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yarışma öncesi yarışmaya girecekleri kategorilerden kendileri için sesli olarak hazırlanan kitapları dinleyerek ve okuyarak yarışmaya hazırlanan öğrencilerin yarışma heyecanı dikkatlerden kaçmazken peygamber sevgileri ise imrendiriyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı bu yarışmaya katılacaklarını ve yarışmaya katılacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler, arkadaşlarını yarışmaya katılmaya davet ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen Siyer Yarışması’na katıldığını ifade eden üniversite hazırlık öğrencisi Metin Çakır, bu yıl da yarışmaya katılacağını söyledi.

“O’nu okuyup, O’nu yaşamaya çalışıyoruz”

Peygamber Sevdalıları Vakfı’na Siyer Yarışması’nı düzenledikleri için teşekkür eden Çakır, “Bu sene pandemi nedeniyle Siyer Yarışması online olacak. Yarışmaya online olarak başvurumuzu yaptık. Kitaplarımızı bilgisayara indirdik ve okuyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarından ve uzaktan eğitimden dolayı evde bol vaktimiz oluyor. Hafta içi saat 21.00’ndan sonra vaktimizi yarışmaya ayırıyoruz. Hafta sonları da zaten gün boyu müsait olduğumuz için yarışmaya hazırlanıyoruz. Bu sene vaktimiz çok ve arkadaşlarımın da bu yarışmaya katılmalarını tavsiye ederim. Bu vesile ile Peygamber Efendimizin hayatını öğrenirler. Bu yarışma çok güzel bir yarışma ve bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Allah razı olsun. Bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. O’nu okuyup, O’nu yaşamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını okuyoruz”

Siyer Yarışması'na Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlayabilmek için gireceğini belirten lise 1’inci sınıf öğrencisi Bahri Can Çakır, “Siyer Yarışması çok güzel bir yarışma ve Peygamber Sevdalıları Vakfı’na böyle bir yarışma düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum. Siyer Yarışması çok yararlı bir yarışma ve bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Sahabelerin hayatını da öğreniyoruz. Ders saatlerimizin dışında yarışmaya hazırlanıyoruz. Hafta sonları vaktimiz daha çok oluyor ve gün boyu yarışmaya hazırlanıyoruz. Sırf O’nu öğrenelim, okuyalım ve yaşayalım diye her sene bu yarışmaya katılıyorum. Siyer Yarışması’nı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını okuyoruz. Yarışmanın ödülleri de var.” ifadelerini kulandı.

“Siyer Yarışması Peygamber Efendimizi tanımamıza vesile olan bir yarışmadır”

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenme imkânı bulduğunu ifade eden ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Berk Can Çakır da şunları söyledi:

“Siyer Yarışması’nı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Siyer Yarışması çok faydalı bir yarışma. Pandemiden dolayı zaten evdeyiz, vaktimiz bol ve vaktimizi Siyer Yarışması’na çalışarak değerlendirebiliriz. Siyer Yarışması’nın ödülleri de var. Siyer Yarışması’nı arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Siyer Yarışması bize Peygamber Efendimizin ve sahabelerin hayatını öğrenmemizi sağlıyor. Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğreniyoruz. Hazreti Muhammed bizim peygamberimiz ve bizler O’nu tanımalıyız. Siyer Yarışması’da Peygamber Efendimizi tanımamıza vesile olan bir yarışmadır.”

“Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatını öğreniyoruz”

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen Siyer Yarışması'na düzenli olarak katıldığını ve yarışma vesilesiyle hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini hem de kitap okuduğunu ifade eden Lise 1’inci sınıf öğrencisi Şeyda Nur Çakır ise, “Herkese Siyer Yarışması'na katılmalarını tavsiye ederim. Siyer Yarışması güzel bir yarışma ve pandemiden dolayı eğitim uzaktan olduğu için hem derslerimize çalışıyoruz hem de Siyer Yarışması'na hazırlanıyoruz. Zaten bu sene Siyer Yarışması online olacak. Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ve diğer peygamberlerin hayatını öğreniyoruz. Yarışmada ödüller de var ama ödüller için yarışmaya katılmıyoruz. Fakat ödül kazansak da fena olmaz.” diye konuştu.

“Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyorum”

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrendiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirten ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Şüheda Çakır da, “Eğitim uzaktan olduğu için vaktimiz bol oluyor ve boş vakitlerimde Siyer Yarışması'na hazırlanıyorum. Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyorum ve O’nu daha iyi tanıyorum. Siyer Yarışması’nı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Arkadaşlarıma da Siyer Yarışması’na katılmaları için teşvik de bulunuyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir