• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Diyanet-Sen'den Sözcü gazetesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arvas, yaptığı yazılı açıklamada, bu milletin değerleri ile sorunu olan, bu milletin değer yargılarına kutsallarına saygısı olmayan bir gazetecilik anlayışı ve zihin yapısının bu milletin sözcüsünün olmadığının ortada olduğunu söyledi.

Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar camiye çevrilmesini Türkiye'de ve bir çok Müslüman ülkede sevinçle ve mutlulukla karşılandığını hatırlatan Arvas, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ülkemizin ve dünyanın dört bir yayından gelen binlerce Müslüman’ın iştiraki ile yıllar sonra ilk Cuma namazı kılındı. O gün milyonlarca vatandaşımız ve dünya Müslümanları fethin sembolü, ecdat emaneti Ayasofya’nın yeniden asli hüviyetine döndürülerek ibadete açılmasından dolayı sevinç gözyaşı döktü, mutluluklarını dile getirdi. Bundan mutlu olmayan yalnızca Hristiyan Avrupa, ABD ve israildi. Bu gün görüyoruz ki içimizdeki haçlı zihniyeti de Ayasofya’nın ibadete açılmasını içine sindirememiş ki deprem, sel, corona gibi felaketler ile Ayasofya’nın ibadete açılmasını aynı kategoride zikredebilmiş." dedi.

Arvas, bu zihniyetin geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türkiye'nin ve halkın duygu dünyasından değerlerinden uzak, hatta bu değerlere düşman olduğunun altını çizerek "Bunlar maalesef kendi milletiyle değil haçlı zihniyetiyle aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyor. Dolayısıyla onların sözcülüğünü yapıyor. Kendi toplumun değerlerinden bu kadar uzak, bu kadar bihaber bir gazetecilik anlayışına bu millet hak ettiği muameleyi gösterecektir. Sözcü Gazetesini bu manşetinden dolayı şiddetle kınıyor, bilsinler ki zalimler istemese bile Allah nurunu tamamlayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir