• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Dünya değişiyor bunlar aynı kafa: BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Temeli, İslam düşmanlığı üzerine kurulu olan CHP zihniyeti, bu genetik özelliğini günümüzdeki uygulayıcılarına da aktarıyor. CHP’ye yakın yayın organı olarak bilinen HALK TV’de başörtüsüne çirkin sözler sarf eden Fikri Sağlar, başörtülü hakimleri hedef aldı. Sağlar’a tepki gösteren siyasi parti temsilcileri, Sağlar’ın tavrını barbarlık olarak nitelendirdi.

 HER FIRSATTA İSLAM'A OLAN KİNLERİNİ KUSUYORLAR

Camileri ahıra çeviren, ezanın aslını değiştiren, âlimleri asan, başörtüsünü yasaklayan CHP’nin bir asırlık bu tıynetini ırsi olarak içerisinde barındıran günümüz İslam düşmanları, her fırsatta İslam'a olan kinlerini kusuyor.

Bu güruhun son temsilcilerinden biri eski Kültür Bakanlığı ile Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini üstlenen, halen CHP Parti Meclisi Üyesi olan Fikri Sağlar oldu.

CHP'li Sağlar katıldığı bir televizyon programında başörtülülere karşı ayrımcılık ve nefret söyleminde bulunarak "Türbanlı bir hâkimin benim haklarımı koruyacağı konusunda kuşkum var." dedi.

SOSYAL MEDYADAN ÇİRKİN İFADELERE SERT TEPKİ

28 Şubat'ın yasakçı zihniyetini hala taşıdığını açıkça belli eden Fikri Sağlar, "Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takıyor. Bununla mücadele edilmeli." ifadelerini kullandı.

Moderatör Şirin Payzın'ın da Sağlar'ın sözlerine tepki vermeyerek kafa sallaması dikkat çekti.

Fikri Sağlar'ın başörtülü hâkimleri hedef alan açıklamaları sosyal medyada tepkilere neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası kullanıcılar Fikri Sağlar'ı eleştirdi.

CHP ZİHNİYETİ BUDUR VE HİÇ DEĞİŞMEMİŞTİR”

CHP zihniyetinin hiç değişmediğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, “CHP zihniyeti budur ve hiç değişmemiştir. Bundan sonra da değişeceğine dair hiçbir alamet yoktur. Yine aklı sıra başörtülüleri ideolojik amaçlarla takanlar ve inancı gereği takanlar diye ikiye ayırıyor. “Din”den ve dindardan hiç hoşlanmayan ama dini ve dindarı doğrudan karşısına alacak cesareti de olmayan ikiyüzlü, gürültücü bir azınlığın sesi olmuştur. Bu azınlık o kadar gürültü çıkarır ki duyanlar onları çoğunluk zanneder.

“FAŞİZAN ZİHNİYET DEVAM EDİYOR CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ”

İşin bir yönü daha var. Bu zihniyet iktidarı kaybettiği halde halen kültürel ve siyasal olarak sistemin kurumlarında varlıklarını muhafaza etmekte oldukları için “tanımlama” gücünü kendilerinde görmektedirler. İktidar bir anlamda tanımlama gücüdür. Bu köhnemiş zihniyet sahipleri halen, dini, dindarı, siyasetin alanını, kamusal alan-özel alan ayırımını tarif ve tayin etme gücünü kendilerinde görüyorlar. İktidar sahipleri bu tanımlama gücünü kime tanırlarsa onlar adına yönetiyor demektir. CHP faşizan zihniyetini terk etmemiştir. Terk etmeye niyeti de yoktur. Faşizan zihniyet devam ediyor. CHP bildiğiniz gibi.” şeklinde konuştu.

KIYAFET ÜZERİNDEN YAPILAN AYRIMCILIK BARBARLIKTIR

CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtüsüne yönelik çirkin saldırısına tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,  “Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

2020 YILININ SON FAŞİST SALDIRISI CHP’Lİ FİKRİ SAĞLAR’DAN GELDİ

CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtüsüne yönelik çirkin saldırısına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP'li Sağlar'ın açıklaması, bugünün CHP'sinde halen bir zihniyet değişimi ve dönüşümü yaşanmadığını göstermektedir. 2020 yılının son faşist saldırısı CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi. CHP'li Sağlar, 'Türbanlı hâkimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum' demiş.

Doğrudan insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını hedef alan barbarca bir nefret söylemidir bu. Adaleti ve insanlığı tehdit eden kılık kıyafet değil bu faşist zihniyettir.

Türbanlı bir hâkimin adil olamayacağı görüşü barbarca ve nefret suçu içeren bir yaklaşımdır, şiddetle kınıyoruz..." dedi.

“BARBARLIK PUSUDA BEKLİYOR”

CHP'li Sağlar'ın, "Yargılandığım zaman, türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." sözlerine Twitter'dan tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadelere yer verdi: "CHP'li Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hâkimin adil olacağından kuşkuluyum' ifadesi tam bir bölücülük örneğidir; kendi deyimi ile lafını iade edersek 'ideolojiktir' ve 'militanca'dır! Demokrasi ve hukuk düşmanı barbar bir zihniyettir.

Düşünce ve inanç temelinde, bireyi ve toplumu hedef alan her yaklaşım insanlık suçudur. CHP içinde barbar zihniyetteki bu kafalar, karanlık anlayışları hala topluma dayatma peşindeler. Bu, CHP içinde kronikleşmiş bir vakadır.

Bu faşist zihniyet, ötekileştirici, ayrımcı ve özgürlükleri hedef alan yaklaşımları ile ülkemize ve insanımıza kötülük yapmaya devam ediyor.

Utanç verici olan bu özgürlük ve inanç düşmanlığı, bazı dönemler kamufle edilmeye çalışılsa da çok geçmeden yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Barbarlar, tarih boyunca sadece şehirlere, insanlara ve kültürel miraslara saldırmadı. Düşünceye, inanca ve özgürlüklere de saldırdı, yok etmeye çalıştılar.

Dayatarak, ötekileştirerek ve reddederek, toplum üzerinde baskı kurmaya çalışmak, barbarlıktır.

Barbarlık pusuda bekliyor. CHP'li Sağlar'ın kadınları rencide eden ve giyim tarzına göre yargılayan nefret dolu açıklaması, bugünün CHP'sinde halen bir zihniyet değişimi ve dönüşümü yaşanmadığını göstermektedir.

Demek ki 2021 yılında da faşizmle mücadeleye devam edeceğiz. Bu zihniyetle mücadele bir insanlık vazifesidir. Ülkemizin geleceğini karartmak ve demokrasimizi vesayet altına almak isteyenler fırsat kolluyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz.”

“KILIK KIYAFET FAŞİZMİ TARİHİN KÖHNEMİŞ FİKİRLER MEZARLIĞINA GÖMÜLMÜŞTÜR”

 Adalet Bakanı Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkes bu ülkenin eşit ve birinci sınıf vatandaşıdır. Ayrımcı siyaset, ötekileştirici dil, kılık kıyafet faşizmi tarihin köhnemiş fikirler mezarlığına gömülmüştür. İnsanlık için koronadan tehlikeli bu fikri hortlatmak isteyen zihniyet asla amacına ulaşamayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir