• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Herkesin gündemi yılbaşı değildi #OnuOkuOnuYaşa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Yılın son gecesinde binlerce sosyal medya kullanıcısı Hz. Peygamber’e (S.A.V) olan sevgilerini sosyal medyada paylaştı. #OnuOkuOnuYaşa etiketiyle binlerce tweet atan kullanıcılar, Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın her yıl düzenlediği Siyer Yarışması’na katılım çağrısı yaptı. Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş ise yarışmaya ilişkin son bilgileri gazetemize açıkladı.

“BAŞVURALAR 7 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, “O’nu Oku O’nu Yaşa” temalı her yıl büyük bir katılımla düzenlediğimiz Siyer Yarışmasını bu yıl da 14 Şubat’ta online olarak yapacağız. Peygamber sevdalısı halkımızın gösterdiği teveccüh bizim görevimize daha sıkı bağlanmamıza vesile oluyor. Sınava katılmak isteyen kardeşlerimiz ‘peygambersevdalilari.com’ üzerinden sınava online olarak kayıt yapabilirler. 23 Ekimden itibaren başlattığımız başvuralar 7 Şubat’a kadar devam edecektir.” dedi.

“KAYITLARIN YÜZDE 50 ORANINDA ARTTIĞINI GÖRDÜK”

Bu yarışmada kaybeden yok diyen Oğraş, konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuk, genç ve yetişkinlerin bu sınavdan kazandığı mutlaka davranışlar vardır. Koordinatörlerimiz sahada büyük özveri ile çalışıyor ve halkımızın bu sınava katılması için gayret gösteriyor. Geçtiğimiz akşam sosyal medya üzerinden yaptığımız hastag çalışması da bunlardan bir tanesiydi. Türkiye’nin gündemine girdik ve insanlara Hz. Muhammed’i (s.a.v) kendine gündem etmiş kişilerin olduğunu gösterdik. Yarışmanın tanıtımı açısından da çok olumlu oldu. Kayıtların yüzde 50 arttığını gördük. Özellikle son bir ayda bu tip çalışmaları arttırarak devam edeceğiz.”

“KİTAPLARI PDF OLARAK İNDİRMEK MÜMKÜN”

Sınavın nasıl yapılacağına dair bilgi veren Oğraş, “Online sınav yani uzaktan sınav yapacağız. Dolayısıyla sınava kayıt yaptıran herkes evinde, iş yerinde oturduğu yerden sınavına rahatlıkla girebilecektir. Yüz yüze yapılan sınavda ulaşım, yer bulma vs. gibi sıkıntılar oluyordu. Ancak online sınavda bu hususlar olmayacak. Sınav güvenliği ile ilgili de çalışmalarımız var. En önemlisi bu sınavdaki bin bir hediye sınavın amacı değil süsüdür. Katılımcıların kul hakkı yemenin ne kadar büyük bir günah olduğunun idrakinde olduğunu biliyoruz. Yine kitaplarımızı da online ortamda okuyabilir veya dinleyebilirler.” İfadelerini kullandı.

  1. PEYGAMBER GÜNDEMİMİZİN BİRİNCİ SIRASINDA

Sosyal medyada düzenlenen hastag çalışmasına 40 binden fazla tweet atıldı.  Kullanıcıların ülkenin gündeminin sadece yılbaşı olmadığını ve Hz. Peygamberi (S.A.V) gündeminin birinci sırasına alan yüzbinlerce kişinin olduğunu gösterdi. İşte o tweetlerden bazıları:

Alimler ve Medereseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçaslan,  yaptığı paylaşımda, “Yüce Allah'ın "Rasûlüm! Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." diye hitap ettiği Peygamber Efendimiz Mekke'de 13 yıl, Medine'de ise 10 yıl boyunca yaptığı tebliğ mücadelesinde Müslümanlar için en güzel rehber oldu.” ifadelerini kullandı.

“#ONUOKUONUYAŞA Kİ HAYATIN GÜZELLEŞSİN”

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:  “Kaybedeni olmayan siyer yarışmasının yapılmasına vesile olan Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah razı olsun. Peygamber(sav)'in örnek yaşantısını öğrenip sünnetine ittiba olunması asrımızın marazlarına en mühim ilaçtır. Şu halde hep birlikte #OnuOkuOnuYaşa yarışmasına katılalım.” Yazar Aydın Dağlı ise, “Edebiyatta sehl-i mümteni diye bir sanat vardır. Kolay görünür ama taklit edilmeye çalışılınca çok zor olduğu anlaşılır. Hz. Peygamber (sav)’in hayatı da aynen böyledir. Sadelikteki ihtişamı görmek için #OnuOkuOnuYaşa” sözleriyle hastag çalışmasına destek verdi. İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Ali DOYAR ise ,” #OnuOkuOnuYaşa ki hayatın güzelleşsin, değer kazansın.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir