• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan pandemi mağduru esnafı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgınına ilişkin alınan yeni tedbirler kapsamında lokanta, restoran, pastane, kafe gibi yeme-içme yerleri, 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servisi ve gel-al hizmeti veriyor. Mekanlarına müşteri kabul edemeyen esnaf büyük mağduriyet yaşıyor.

Yeme-içme sektöründeki esnafın yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek ve dinlemek için HÜDA PAR Ankara İl Teşkilatıyla birlikte eş zamanlı olarak Çankaya, Sincan ve Etimesgut teşkilatları da esnafı ziyaret ederek esnafın sorunlarını birinci ağızdan dinlediler.  

 

Esnaf ziyaretlerinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan’a, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Uşar, Çankaya İlçe Başkanı Yılmaz Akgül, Sincan İlçe Başkanı Musa Çakmak ile Etimesgut ilçe Başkanı Osman Alpsoy eşlik etti.

Yapılan ziyaretler sonrası İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, alınacak tedbirler kapsamında bir an öce yeme-içme yerlerinin paket servisi ve gel-al hizmeti ile beraber kontrollü bir şekilde müşteri kabulüne de başlaması gerektiğini dile getirdi.

“Esnafın müşteri kabul edememesinden dolayı cirolarında ciddi düşüşler yaşanmış durumda”

Ankara’da paket servisiyle çalışan esnafı ziyaret ettiklerini belirten Karaarslan, “Esnafımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit ettik. Paket servisiyle çalışan esnafımız şu an çok zor durumda. Özelde müşteri kabul edememekten dolayı cirolarında ciddi düşüşler yaşanmış durumda. Şu anda halk otobüs, minibüs, AVM gibi birçok yerde iç içeyken buralarda esnafın müşteri kabul edememesi ve ticaretin yapılamamasından dolayı ciddi bir mağduriyet söz konusudur. Bir an önce kontrollü bir şekilde müşteri kabulüne başlayarak esnafımızın bu konuda mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Devletin vermiş olduğu destek paketleri esnafımızın uzun vadede sıkıntılarını çözecek durumda değil. Yakın zamanda paket servisiyle çalışan esnafımızın müşteri kabulüne başlayarak masalarını yeniden açmasını talep ediyoruz.” dedi.

Karaarslan, esnafın güçlü olmadığı bir ülkede ekonominin gücünden bahsetmenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir