• DOLAR 32.339
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2244.006
  • ...
Sivil Toplum Kuruluşlarından ortak açıklama: Dernekler yasası veto edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sivil Toplum Kuruluşlarına ciddi yaptırım getiren ve geçtiğimiz günlerde meclise sunularak oy çokluğuyla kabul edilen 'Kitle İmha Silahlarının Yayılması Ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi' isimli yasa tasarısının kabul edilmesine her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Türkiye Aile Meclisi ve bileşenlerinden oluşan 3 bin 500 dernek ile birlikte çok sayıda bağımsız STK, söz konusu yasa tasarısının veto edilmesi için ortak basın açıklaması düzenledi.

Ortak Akıl ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasını, tüm dernekler adına Karikatürist-Yazar Fehmi Demirbağ okudu.

 

5'li Çete'nin 'Sivil Toplumu İmha Yasası' diye adlandırdıkları yasanın veto edilmesi gerektiğini söyleyen Demirbağ, "Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarımız İçişleri birimleri marifeti ile nitelikli bir denetime sahipken, bu kanun FATF (Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu) esasları çerçevesinde ağır yaptırım ve müeyyideler dayatıyor. Bu süreç STK'larımızı bitirir. Küresel sivil hareket aksını kırar. FATF odaklı yapı, '5'li çete emrine girmeyen ülkelere ve sivil topluma sıkıyönetimi içermektedir. Bu bumerang yasası ülkemize, İslam dünyasına, insanlığa tehdittir." dedi.

FATF üzerinden yapısal bir müdahale, TBMM'den, 'Kitle İmha Silahlarının Yayılması ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi' amacıyla çıkan kanunda, dernek ve yardım kuruluşları için ciddi değişikliklerle birlikte sıkıyönetimin getirildiğini hatırlatan Demirbağ, söz konusu yasa ile STK'lara sınırlama getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Yasanın devleti ve STK'ları bir cendereye götüreceğini, kamu diplomasisinde ülkeyi yok edecek bir sürece götüreceğini belirten Demirbağ, bu tuzağın acilen veto edilmesi gerektiğini söyledi.

"STK'ları araziden koparacak hiçbir küresel tahdidi kanunlaştırmamalı, veto etmeliyiz"

Demirbağ, "Kitle İmha Silahları ile Mücadele bahsinin içinde, sivil kamu diplomasisinin ana taşıyıcı unsurları olan insani ve kalkınma yardımı yapan kuruluşlarımızın ne işi var? Kamu diplomasisi hizmetimiz zarar görür. Bu küresel şer güçlerin işine yarar. Türkiye sivil toplum kuruluşları arazide çok güçlüdür. Türkiye insanı ve yardım kuruluşları, FATF tarafından arazide etkisiz bırakılmak isteniyor. Ülkemiz Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH, Yeryüzü Doktorları, İmkânder, İyilik, Beşir Derneği, Umut Kervanı, Deniz Feneri, Cansuyu, Sadakataşı gibi kuruluşları ile tarih yazmaktadır. Bu kuruluşları araziden koparacak hiçbir küresel tahdidi kanunlaştırmamalı, veto etmeliyiz." diye konuştu.

"Siyonizmin uşaklarına karşı 'One Minute' diyen devlet başkanımızdan 5'li çete dayatmasına veto bekliyoruz"

Yabancı ülkelerin dayatmasıyla kabul edilen birçok sözleşme ile toplumsal değerlerden uzaklaşıldığını vurgulayan Demirbağ, "Eğitimi Fulbright Sözleşmesi ile bitirdik. Aileyi fıtrata, hukuka aykırı yasalar sözleşmeler CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ile bitirdik. Cinsiyeti, Cinsiyetsiz Toplum Projesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ifsadıyla bitirdik. Sivil toplumu da sivil toplumu imha yasasıyla bitirmeyelim ki STK'lar insanı, aileyi inşa edebilsin. Dünyayı yöneten siyonistlere, dijital küresel faşizme ve siyonizmin uşaklarına karşı 'One Minute' diyen devlet başkanımızdan laf değil 5'li çete dayatmasına veto bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Eğer yasayı veto etmezseniz bu millet sizi veto eder"

Demirbağ, "Dünyayı teröre boğan, terör örgütlerini koruyup besleyen, terör devleti kuran, kendileri terör örgütü olan ve kitle imha silahları üreten 5'li çete BMGK dayatmalarına karşı dik durmaya çağırıyoruz. Sivil toplumu imha yasasını, sıkıyönetim yasasının veto edilmesi çağrısında bulunuyor ve uyarıyoruz. Eğer siz kitle imha silahları üreticilerinin dayattığı yasaları veto etmezseniz bu cumhur, bu millet sizi veto eder." dedi.

"Ahlaksız toplum operasyonlarına 'dur' demezseniz geleceğimiz tehdit altında olur"

1 Haziran 2019'da Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı; aileyi ifsat eden, fıtrata aykırı yasalar üzerinden uyardıklarını hatırlatan Demirbağ, "Nasıl ki 'İstanbul'u kaybedersiniz' uyarısı yapmışsak aynı uyarıyı tekrarlayarak genel iktidarı da ailesiz, cinsiyetsiz, ahlaksız toplum operasyonlarına dur demezseniz sadece genel iktidarı kaybetmeyecek, ümmet ve insanlık da kaybetmiş olacak, bekamız tehdit altında olacak." ifadelerini kullandı.

"Yasa veto edilmezse saha casusluk ve çocuk kaçırma faaliyeti yapanlara kalacak"

5'li Çete diye tabir edilen ülkelerin yaptığı katliamlarla ilgili de konuşan Demirbağ, son olarak şöyle dedi:

5'li çeteden Rusya'nın Kafkasya, Afganistan ve Suriye'de; Çin'in Türkistan'da; Amerika'nın Irak, Afganistan ve Suriye'de; Fransa'nın Cezayir'de; İngiltere'nin tüm dünyada yaptığı katliamlar ve terör faaliyetleri bilinmektedir. İçişleri Bakanı'nın da ikrar ettiği gibi tüm STK'lar bundan sonra kendi web sayfalarında bile bağış kabul etmesi, yardım toplama izni yok diye iptal edilecek, gönüllülere kumbara kampanyası yapamayacaklardır. Bu yasa veto edilmediği takdirde yurtdışında da faaliyet gösteren cemiyetlerimiz Türkiye'nin gönüllü elçiliğini, diplomasi faaliyetlerini yapamayacaklar. Sahayı casusluk ve çocuk kaçırma faaliyetlerinde bulunan insanlık düşmanı kuruluşlar bu boşluğu dolduracaklardır.

Yapılan basın açıklamasına, Adalet Platformu, İmkander, İyilik insan Hakları Derneği, Türkistan Birliği, Yetimce, Yetim Hakları Derneği, Gelecek Dünya Çocuk Hakları Derneği, Dünya Sosyologlar Derneği, Ortak Akıl Derneği, Umut Kervanı Vakfı, Mustazaflar Cemiyeti, İslam Medeniyeti Vakfı, Türkiye İlahiyat Mezunları Derneği, MESK Konfederasyonu, Diriliş Eğitim Birliği Sendikası, Türkiye Aile Meclisi ve bileşenleri ile birlikte çok sayıda dernek destek verdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir