• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nükleer Zirve Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMATI - Kazakistan`ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmelere İran ile BM Güvenlik Konseyi üyesi İngiltere, Fransa, ABD, Çin ve Rusya`nın yanı sıra Almanya katılıyor.

Zirvede İran heyetine, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili başkanlık ediyor. Basına kapalı olarak yapılan toplantıyı çok sayıda gazeteci takip ediyor.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, daha önce İran`a nükleer programı ile ilgili yaptıkları teklifi revize edip bugün yeniden masaya getireceklerini söyledi.

Kazakistan`ın Almatı şehrinde başlayan görüşmelerle ilgili açıklama yapan Ashton, uluslararası toplumun -istisnasız- İran`ın nükleer programıyla ilgili endişe duyduğunu söyledi. İran`la müzakerelerin anlamlı bir şekilde devam etmesini istediklerini belirten Ashton, ilerleme kaydedilmesini umduğunu dile getirdi. İran`ın içindeki duruma da bakmaları gerektiğini ifade eden Ashton, "Durum sürekli değişiyor. Önceki müzakerelerin bize öğrettiklerinde de ders almalıyız. Revize edilen teklifte bunları dikkate aldık." dedi.

Cihan

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir