• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Cezaevindeki Filistinli İşkenceyle Şehid Edilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Esirler Bakanı İsa Karaki, Arafat Ceradat`ın kalp krizi sebebiyle değil, işkence sonucu şehit edildiğini belirtti. Karaki, düzenlediği basın toplantısında, ‘`Tel Aviv`deki Ebu Kebir Enstitüsünde yapılan otopsi sonuçlarına göre Ceradat`ın işkence sonucu öldüğü ortaya çıktı`` dedi.

Ceradat`ın göğsünde, sırtında ve omurgasında derin darbe izleri olduğunu belirten Karaki, ‘`Yüzünden darbe yediği, göğüs kafesinde kırıklar olduğu ve burnunda kan sızıntısı olduğunu gördük, ancak kalp adalelerinde ve damarlarda krize yol açabilecek bir soruna rastlamadık`` diye konuştu.

Karaki, Filistin yönetiminin, Ceradat`a yaptığı işkencelerden ötürü İsrail hakkında hukuki takip başlatacağını söyledi. Önceki gün şehit edilen ve İsrail tarafından kalp krizi geçirdiği öne sürülen Ceradat bugün defnedildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ise, Batı Şeria`da gerginliğin tırmanması ihtimaline karşı silahlı güçlere teyakkuza geçme emri verdi. İsrail`in Mecdu Cezaevi`nde Cumartesi günü şehit olan Arafat Ceradat dün öğle namazının ardından doğduğu Halil kentinin Belde Sair kasabasında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında, yüzlerce Filistinli terörist İsrail karşıtı gösteri düzenledi.

İsrail infaz etti

Öte yandan Ceradat`ın ailesi, İsrail makamlarını Ceradat`ı infaz etmekle suçladı. Ceradat`ın eşi Delal, ‘`Eşimin hiçbir hastalıktan şikâyeti yoktu. Tutuklandığında sapasağlamdı. Daha sonra İsrail istihbaratından bir subay, eşimden vedalaşması için eve dönmesini istedi. Eşim daha önce de tutuklandı. Subayın konuşma tarzı bu sefer çok farklıydı. Onu infaz ettiler, infaz ettiler`` dedi.

Gözler İsrail cezaevlerinde

Ceradat`ın, işkence nedeniyle hayatını kaybetmesi, gözlerin yeniden İsrail cezaevlerine çevrilmesine neden oldu. İsrail`in 1967`de Batı Şeria, Gazze ve Doğu Küdüs`ü işgal etmesinden bu yana on binlerce Filistinlinin tutuklandığı belirtiliyor. Bu da her aileden birkaç kişinin İsrail tarafından tutuklandığı anlamına geliyor. İsrailli insan hakları kuruluşu B`Tselem`in raporlarına göre, İsrail gizli servisi Şin Bet, sorguladığı mahkûmlara sistematik olarak kötü muamelede bulunuyor. Kuruluş, tutukluların 10 yıl boyunca 700`e yakın şikâyetine rağmen adli bir soruşturma açılmadığına dikkati çekiyor. Ceredat`ın ölümüyle 1967 yılından bu yana İsrail cezaevlerinde ölen Filistinlilerin sayısı 207`ye ulaştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir