• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"12'inci İstanbul Edebiyat Festivali" başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'nde bulunan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nde yapılan açılış programına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve edebiyat camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Hacı Arıcı tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Tüm zorluk ve engellere rağmen bir nefes almak için '12'inci İstanbul Edebiyat Festivali'nin açılışını tedbirlere uyarak gerçekleştirdiklerini ve bundan sonraki günlerde ise festivalin çevrimiçi olarak devam edeceğini söyledi.

"Bu faaliyetimiz inşallah STK'lar için farkındalık oluşturur"

Programın açılışında bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Bu organizasyonda emek veren herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Mehmet Akif'in 84'üncü vefat yılının sene-i devriyesiydi. Belki onun hüznü, biten zor bir yılın ardından böylesine yeni bir soluk getiren bu önemli festivalde ben de sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Üstatlarımızın, şairlerimizi, yazarlarımızın ürettiklerini her dem okudukça çok farklı alemlere gidiyoruz. Ben bir öğretmen olarak bize emanet edilen yavrularımıza edebiyatçılarımızın dokunmasını çok önemsiyorum. Edebi yazıtların çocukluklarla buluşmasının onlara büyük değer kattığına inanıyorum. Bu nedenle TYB İstanbul şubesi başkanı ve kıymetli çalışanlarıyla çok yakın olmayı önemsiyorum. Umarım her geçen dönemde çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak şekilde edebiyat dünyamızın üstatlarıyla bir araya gelmelerine vesile olmaya gayret ederiz. Çocuklarımızın düşüncelerini geliştirerek, dünyalarındaki farklı bir değer oluşturarak öğrenimlerinin yanı sıra aslında kültür ve sanatla daha çok hemhal olabilmelerini temin edebiliriz." diye konuştu.

Edebiyatçıların zor zamanlarda milletinin yardımına koştuğunu ve Yunus Emre'nin de zor zamanlarda bu ülke ve toprakları ihya eden, topluma bir dil bağışlayan birisi olduğunu hatırlatan Festival danışmanı Edebiyatçı-Yazar Ali Ural, Yunus Emre'nin sadece bir dil değil bir gönül bağışladığını, kardeşliği esas kılmanın yolunu aradığını ve bunu şiir ile yaptığını söyledi.

"Edebiyat Festivali" çerçevesinde hikâye dalında "Geçti Dost Kervanı" kitabıyla Mehmet Şeker, şiir dalında Şafak Çelik, roman dalında "Dünyasızlar" isimli eserle Kaan Murat Yanık, deneme dalında ise Mustafa Özçelik ödüle layık görüldü. Ödül sahiplerinin ödülleri açılış programının hemen ardından sahiplerine takdim edildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir