• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK’dan ENKS’nin Derbesiye ve Kamışlı ofislerine silahlı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile PKK arasında Irak’ta ortaya çıkan çatışma durumu ve yükselen gerilim Suriye’ye de sıçradı. Yerel kaynaklar, Mesut Barzani yönetimine bağlı ENKS’nin Derbesiye ve Kamışlı’daki ofislerine silahlı saldırı gerçekleştirildiğini ve saldırganların PKK lehine sloganlar attığını bildiriyor.

Basnews’te yer alan habere göre, Suriye- Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) üyesi Beşar Amin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ENKS’nin Kamışlı ve Dirbesiyle ofislerine silahlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Beşar Amin yaptığı açıklamada “Kimliği belirsiz kişiler, Dirbesiyê'deki ofisimize silahlı saldırı düzenledi. Saldırı düzenleyen grup  PDK-S başkan yardımcısının ve danışmanı Eşref'in arabasını ateşe vermeye çalıştı. Üyemizin evine ve aracına molotof kokteyli saldırı düzenlendi.Yangın, herhangi bir maddi hasar olmaksızın söndürüldü" dedi.

Amin ayrıca söz konusu grubun Dirbesiyê'deki ENKS ofisine silahla ateş açtığını, kurşunların ofisin mobilyalarına çarptığını, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

PDK-S’li Amin, Kamışlı şehrinde de ofislerine yönelik benzer bir saldırının olduğunu kaydetti.

PKK, Suriye’deki gelişmelerden rahatsız

SETA araştırmacısı Can Acun ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda PKK’nın Suriye’deki gelişmelerden rahatsız olduğunu belirterek, “KCK ile PKK'nın Suriye yapılanması arasında da ilişkiler gerginleşmeye başlamış görünüyor. Örgütün Suriye ayağının ABD ile olan angajmanı ve farklı hareket tarzı KCK'yı tedirgin ediyor. Bu saldırı aynı zamanda buna karşı da okunabilir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak; Ortadoğu haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir