• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
K.Kore`den ABD`ye: Tatbikatı İptal Et
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD`nin düşmanca tutumuna karşı "kendini savunmak" amacıyla 12 Şubat`ta nükleer deneme yaptığını açıklayan Kuzey Kore, Washington`u bu kez Güney Kore ile yapacağı ortak tatbikat konusunda uyardı.

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD`ye çağrıda bulunarak, önümüzdeki Mart ayında düzenleyecekleri ortak askeri tatbikatı iptal etmelerini istedi.

Kuzey Koreli askeri yetkililer, ABD ve Güney Kore tarafından her yıl Güney Kore`de düzenlenen ve önümüzdeki Mart ayında yapılması planlanan ``Key Resolve`` ve ``Foal Eagle`` tatbikatlarının iptal edilmesi için ABD`li General James Thurman`a uyarıda bulundu.

Ortak tatbikatın ABD`nin kendisine duyduğu düşmanlığın açık bir örneği olduğunu iddia eden Kuzey Kore, 12 Şubat`ta gerçekleştirdiği nükleer denemeden kat kat büyük bir nükleer testle tehdit etti.

RUSYA VE ÇİN`DEN UYARI
Rusya ve Çin dün yaptıkları açıklamada, nükleer denemeden dolayı Kuzey Kore`ye askeri bir müdahaleye karşı olduklarını açıklamıştı.

ABD`DEN BM`YE BAŞVURU
ABD, 2006 yılından bu yana üçüncü kez nükleer deneme yapan Kuzey Kore`ye daha ağır yaptırımlar uygulanması için BM Güvenlik Konseyi`ne talepte bulunmuştu.

210 BİN ASKER KATILACAK
ABD ve Güney Kore`nin ortak tatbikatı "Key Resolve"a 10 bin Güney Koreli ve 3.500 ABD askeri katılacak. Dünyanın en büyük askeri tatbikatlarından biri olan "Foal Eagle" a ise, 200 bin Güney Kore ve 10 bin ABD askeri iştirak edecek. 1 Mart`ta başlayarak iki ay sürecek tatbikat kara, deniz ve havada yapılacak.

ABD`nin Güney Kore`de 1950-1953 Kore Savaşı`ndan bu yana 28 binden fazla askeri bulunuyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir