• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
Mısır`da Seçim Tarihi Değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin danışmanı İsam el-Aryan, parlamentoda bulunan Hristiyan milletvekillerinin ve kiliselerin talebi üzerine Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, 27-28 Nisan`da birinci aşaması yapılacak Seçimleri, 23-24 Nisan olarak öne aldığını belirtti.

Seçim tarihinin Paskalya bayramıyla çakışması nedeniyle Hristiyan gruplar tarihlerde değişiklik yapılmasını talep etmişti. Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayramı olan Paskalya bayramı, Hz. İsa`nın çarmıha gerildikten sonra 3`üncü günde dirilişi inancı sebebiyle kutlanıyor. Paskalya bayramı, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılıyor.

Öte yandan Mısır`ın muhalif isimlerinden Muhammed El Baradey yaklaşan parlemento Seçimleri için boykot çağrısı yaptı.

2010 parlamento Seçimlerinde de boykot çağrısı yaptıklarını belirten Baradey, "Bu çağrımı yineliyorum, herhangi bir aldatmacanın parçası olmayacağım." diye konuştu.

Ülkedeki hiçbir demokratik Seçime katılmayan ancak ülkenin demokratları ve liberalleri adına konuşan Baradey`in çağrısının farklı muhalif grupları bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC)`nin kararını yansıtmayacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Mursi, meclis Seçimlerinin 27 Nisan`dan itibaren 4 aşamalı olarak yapılmasını kararlaştırmıştı.

Müslüman Kardeşler`e bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi, bu Seçimdeki performansının geçen yıla kıyasla daha iyi olmasını bekliyor. Özgürlük ve Adalet Partisi, geçen yılki Seçimde meclisteki sandalyelerin yüzde 40`ını kazanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir